Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Torsdagen den 24 juli 2014

Publicerad 2014-07-24 20:49:17 i Allmänt

Vad gäller motion och träning så är det Power walks, simning och utegym som gäller för stunden. När vi precis flyttade hit så köpte jag ett gymkort på sats och i början funkade det bra men något hände på minisats som ledde till att F vägrade vara där och därför valde jag att pausa kortet tills hon börjar på förkolan och kanske vill börja vara där igen. Så fram till dess så är det detta som gäller.
 
Idag har jag varit med familjen på badstranden. Det vart en pw dit på ca 2 km och sedan simmade jag i ca 20-30 min. Kunde varit mer motion men det vart i alla fall vardagsmotionen och det ska man ju vara nöjd över.
 
Dag 1 har gått bara och jag har lyckat avstå allt som är på min förbjudet lista. Nu är det bara 13 dagar kvar tills jag får se om det verkligen hänt något. Funderar på om jag faktiskt ska försöka skippa att väga mig fram till dess också. Kan bli ännu mer spännande, plus att vi åker bort snart så då blir det ändå svårt att väga sig,
 
Dagens kost:
Frukost: 1 ½ dl vaniljyoghurt med msk Pauluns granola kakao och hallon. 2 ostskivor. Vatten.
 
Lunch: Broccoligratäng m. 4 skivor falukorv. Vatten.
 
Mellanmål: Vattenmelon. Vatten.
Middag: 3 små hamburgare i salladsblad (ketchup, dressing, lök, gurka). Vatten.

Nya kost och motionsvanor

Publicerad 2014-07-24 20:37:06 i Allmänt

Eftersom min sjukdom gör att det är otroligt svårt för mig att gå ner i vikt så känner jag att det verkligen måste ske drastiska förändringar så att något verkligen börjar hända på vågen. Jag är så trött på att bara pendla upp och ner hela tiden. Nu måste det verkligen börja rasa kilon så att min motivation inte försvinner igen och att det verkligen känns som att jag kommer någon vart.
 
Jag kommer att sluta med detta på obestämd tid:
  • Kolhydrater (ris, pasta, potatis).
  • Läsk, saft, juice.
  • Bröd.
  • Sötsaker (godis, kakor, bakelser, efterrätter).
  • Chips, ostbågar och annat snacks.
Jag kommer sluta med detta helt ett tag framöver bara för att se om det verkligen börjar hända saker. De ända som jag tänker unna mig är popcorn när jag verkligen blir sugen och måste ha något gott. Jag ska även börja försöka motstå detta när jag är bortbjuden och äter ute, men de känns inte som ett prio. Jag kommer avgöra det från gång till gång om jag vill unna mig den dagen eller stå emot. Främst kommer detta gälla hemma där jag kan anpassa maten själv. Jag ska testa en 2 veckors period och så får vi se hur det går och om det är värt att försöka. Idag den 24/7 blir dag 1.  
 

Blev en väldigt lång bloggpaus!

Publicerad 2014-07-24 20:11:27 i Allmänt

Tyvärr ledsnade jag helt på att blogga och har därför inte varit närvarande på ett antal månader, det har hänt en hel del sedan jag skrev sist så jag ska försöka uppdatera lite. Jag hoppas verkligen att bloggmotivationen ska stanna ett tag så att det kan bli något seriöst av bloggen. Jag har alltid älskat att skriva och tror verkligen att bloggande skulle kunna vara min grej men jag har så svårt att ta mig tiden för det. Men om jag inte försöker sträva efter att blogga varje dag så kanske det faktiskt kan gå. Det behöver ju faktiskt inte bli ett inlägg varje dag utan då och då när lusten och tiden finns.
 
Min viktresa lades tyvärr på is då vi flyttade från vår lägenhet till ett radhus. Jag älskar vårt nya hus och vi alla trivs otroligt bra med att bo här. Vi har flyttat en bit i från stan men det känns faktiskt bara bra, vi bor nära sjön och skogen och dotterns blivande förskola ligger endast 3 minuter bort. Jag och D mår bara bra och vi har båda blivit mycket lyckligare sedan vi fick mer plats och bråken har minskat radikalt. Skulle faktiskt vilja påstå att vår relation är bättre än någonsin.
 
I alla fall så tog flytten upp en massa tid och jag hade ingen tid eller ork att ta tag i mig själv under den mest intensiva perioden. Vikten har pendlat lite upp och ner men sedan maj har jag verkligen försökt att komma tillbaka till min viktminskning och nu känns det som det kommer finnas tid, ork och motivation att verkligen lyckas. Innan året är slut ska det verkligen ha skett stora förändringar! Vid min senaste vägning stod vågen på 89,5 kg vilket känns okej då jag i maj låg på 93 kg igen. Vägning kommer ske på tisdagar och jag ska verkligen försöka att redovisa vägningen varje vecka.
 
På att göra barn fronten så finns det tyvärr ingen bebis i magen ännu. Jag har kört några omgånger med hormonsprutor som lyckligtvis har gett mig ägglossning men tyvärr har det ändå inte blivit någon graviditet. Vi kämpar på och hoppas verkligen det blir vår tur snart och att F äntligen ska få bli storasyster.
 
 

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela