Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Tisdagens ultraljud

Publicerad 2013-12-11 11:44:00 i Allmänt

I går vad jag tillbaka på fertilitetskliniken för att se hur det såg ut efter 6 dagars sprutande. Jag tror det såg bra ut men läkaren sa inte så mycket så jag är inte helt säker. Men eftersom jag fick fortsätta med samma dos så antar jag att den dosen fungerar bra. Jag är ju lite påläst så jag förstod ju en del av de hon kollade så min tolkning är att det var rätt lovande ändå. På höger sida hade jag ett ägg som var runt 9 mm och på vänster sida hade jag ett ägg på ca 12 mm. Hon kollade även livmoderslemhinnan som var på ca 8 mm om jag inte minns helt fel. Så jag ska tillbaka dit på fredag och förhoppningsvis har det växt på bra och att jag då får ta en ägglossningsspruta som ska göra så att ägget släpper. Så förhoppningsvis är det ägglossning till helgen! Håll alla fingrar och tår!

Hektisk onsdag

Publicerad 2013-12-06 16:20:27 i Allmänt

Som jag misstänkte så fanns det inte någon tid över i onsdags för att blogga. Vi hade fullt upp hela dagen och var inte hemma förrän på kvällen och då var jag alldeles för trött för att orka göra någonting alls. Som sagt så var jag och dottern först på fertilitetskliniken och därefter så mötte vi upp mannen för att åka till banken och fixa en massa saker. Nu ligger även vår lägenhet ute för försäljning vilket känns toppen, ett stort steg närmare vårt nya hus!
 
Tillbaka till fertilitetskliniken då, jo jag var ju där för att undersöka livmodern, vet inte riktigt vad de heter. Men man går i alla fall in i livmodern med någon typ av vätska som man sedan sprutar in för att kunna kolla runt efter eventuella hinder som kan finnas där. Men allting såg ut som det skulle och han tyckte att jag kunde köra igång med sprutorna direkt istället för att vänta till efter jul. Vilket känns toppen, nu vill jag bara bli gravid så all hjälp jag kan få tar jag gärna emot. Jag fick börja med en ganska liten dos som jag förstått de av lite googlande. Antar att de börjar låg för att se hur jag reagerar på de och därefter så höjer man beroende på hur det ser ut vid nästa ultraljud. Jag ska ta en spruta varje dag fram tills på tisdag då jag ska få göra nästa ultraljud. Då kollar dom om jag har något ägg som snart ska släppa. I så fall får jag en ägglossningsspruta som ska hjälpa ägget och släppa om det inte är dags än så får jag antagligen fortsätta några dagar till, antingen med högre dos eller samma beroende på hur stort det är. De blir spännande. Längtar faktiskt lite för jag tror att det kanske kan gå denna gång. Jag måste tro de i alla fall för nu längtar jag något helt otroligt efter en till liten. På söndag och måndag så kommer vi att ha visning på vår lägenhet så nästa vecka kommer nog bli väldigt händelserik. Förhoppningsvis budgivning och ägglossning, håll tummarna för mig!
 
Angående träningen så står den rätt stilla. Dottern vägrar promenera nu för tiden, hon hatar att sitta i vagn och vill helst gå själv och gärna åt de hållet hon vill. Simhallen har jag inte hunnit/orkat gå till och crosstrainern har stått orörd i några veckor. Förhoppningsvis blir det bättre på den fronten när allting börjar lugna ner sig lite. När vi flyttat sen ska jag köpa gymkort på sats, som ligger i närheten, så kan jag och mannen träna där tillsammans och lämna in dottern på minisats. De kommer nog bli riktigt bra. Ser fram emot de faktiskt.  

Buzzador och Vanish

Publicerad 2013-12-06 14:01:42 i Allmänt

Som jag har nämnt tidigare så är jag medlem på buzzador vilket innebär att jag få möjligheten att testa på olika produkter och sedan berätta om dessa för dem i min omgivning. Nu fick jag möjligheten att testa på Vanish vilket var helt perfekt då jag alltid har skickat iväg de fläckiga kläder till mamma och ber henne fixa dem. Men nu när vi snart flyttar så blir de längre avstånd till mamma så därför är det kanske på tiden att jag lär mig hur jag kan göra det själv. Därför har detta varit ett perfekt tillfälle att få lära sig! Jag har även fått produktbeskrivning och en fläckguide så jag kan ju inte göra annat än lyckas.

Jag fick göra ett fläcktest för att testa hur bra produkten funkar och jag måste säga att det var svårare än vad jag trodde. Jag gjorde fyra olika fläckar av glass, smink, basilika och ketchup. Framför allt så är glassfläckar ett stort problem på dottern så kan jag få bort dessa så är det ju perfekt. Att få bort glassfläcken och ketchupfläcken var inga problem alls men sminket och basilikan var lite svårare. Dock tror jag att det är maskinen som är lite dålig för jag får en känsla av att tvätten inte bli helt ren. Men jag tvättade om lappen för hand igen efter första tvätten och då fick jag bort alla fläckar så visst funkar produkten perfekt. Och det bästa av allt är att jag hade en body från dottern med lite bajs på och tänkte då att jag skulle passa på att se om jag kunde få bort de (vilket alltid varit ett problem då det väl har torkat in (vilket det gjort i detta fall). Men med hjälp av Vanish så kunde jag få bort bajset helt utan ett endaste litet spår! Bara de är ju helt fantastiskt då jag har tvingats slänga en massa bodysar från när hon var liten som blev första för att det alltid läckte utanför (hon var så smal om låren så blöjan satt inte tillräckligt tätt). Så när vi får en till unge så kan jag använda Vanish istället för att slänga bodysen!  
 
 

Förlåt Förlåt Förlåt

Publicerad 2013-12-03 21:47:06 i Allmänt

Jag skäms för att jag sa att jag skulle börja blogga igen och så gör jag inte de. Jag vet att mina ursäkter börjar låta rätt löjliga men denna gång har jag faktiskt verkligen inte hunnit. Dottern låter mig inte sitta vid datorn på dagarna och på kvällarna har vi haft hur mycket som helst att göra och det syns också på min viktnedgång. Den står helt stilla vilket inte är så konstigt då jag inte hunnit med någon träning och maten har inte varit den bästa. Men jag är glad för att jag står still och inte går upp en massa. Jag ligger fortfarande under 90 kg vilket är det viktgaste just nu.
 
Så vad är de som tagit upp så mycket av mig tid? Vi har köpt radhus! Vilket är helt fantastiskt kul och spännande samtidigt som det känns lite läskigt och jobbigt då de är mycket som måste fixas med vår gamla lägenhet som vi ännu inte sålt. Så de senaste veckorna har det varit kontraktskrivning, besök av stylist och fotograf, shopping inför fotograferingen, möten på banken. Detta i kombination med besök på fertilitetskliniken och förhoppningsvis en hjälp på traven till ett syskon. Imorgon ska jag dit igen för att undersöka livmodern och se så inget sitter i vägen för ett ägg. Det tog sig inte denna månad heller så det blir skönt att äntligen få lite hjälp på traven. Förhoppningsvis ska de nå nu. De måste gå snart!
 
Men nu ska jag verkligen försöka bli bättre på att blogga och ta mig tid för det. Imorgon har jag fullt upp med läkarbesök och bankbesök men jag ska försöka ta mig tid och skriva på kvällen. Annars uppdaterar jag läget i övermorgon istället.

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela