Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Dålig uppdatering

Publicerad 2013-08-27 12:58:57 i Allmänt

Det har varit lite dålig uppdatering den senaste tiden, börjar bli lite less på de mesta just nu. Mensen kom som den skulle och vikten står stilla i princip. Säkert har mensen ett finger med i spelet men jag kan inte låta bli att känna mig allmänt deprimerad. Jag tränar ca 3 timmar per gång och då minst 3 ggr i veckan, jag hade därför hoppas på lite större framsteg. Jag kommer absolut inte att ge upp utan jag är fortfarande grymt motiverad men jag känner att jag är lite nere. Jag kommer inte redovisa någon vikt från igår då det endast är 1 vecka kvar till denna omgång är slut. Jag vet att vikten ligger på ca 0,5 kg plus vilket är helt okej då mensen är på besök. Jag ska mäta i slutet på veckan och då kommer jag även redovisa vikten i samma veva.
 
Jag kommer inte att fortsätta redovisa varje dag utan jag kommer nog skriva lite då och då och skriva inlägg utifrån den dagen. Sommaren är slut och mannen är tillbaka på jobbet, vilket innebär mer att göra på dagarna och mindre tid till att skriva. När dottern sover på dagen så brukar jag passa på att träna och sen när mannen kommer hem så går jag och simmar och där emellan finns det inte så mycket tid för bloggande. De är de dagar jag inte tränar som det finns möjlighet. Men jag kommer fortsätta blogga men kanske inte lika ofta.
 
Kanske kommer lusten tillbaka när det äntligen börjar hända saker, för just nu är jag helt sjukt less på att vågen bara pendlar upp och ner några hekton. Jag vet att jag sa att jag inte ville gå ner för mycket och försnabbt, men det vore i alla fall skönt om de 10 först kilona gick lagom snabbt, åtminstone 1 kg i veckan.  

Dag 15 - Måndag

Publicerad 2013-08-20 10:30:04 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har det varit en väldigt aktiv dag, jag började dagen med en powerwalk med barnvagen på 30 minuter, därefter blev de dagens pass med crosstrainern och vikterna. Efter de tog jag en till powerwalk till simhallen (gick en omväg) på 30 minuter. Därefter simmade jag i 60 minuter. Så det vart väldigt mycket träning, nästan 3 ½ timme totalt. Men det kändes också väldigt skönt efteråt.

Dagens pass

Crosstrainer - 60 minuter
Simning - 60 minuter
Knäböj - 15 rep x 5 set
Hantellyft åt sidorna - 12 rep x 5 set
Axelpress med hantlar - 12 rep x 5 set
Sittande fällkniv - 15 rep x 4 set
 

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med skinka.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Kantarellpaj med grönsaker.

Mellanmål: 2 smörgåsar med ost.
 
Middag: Fiskbullar med rivna morötter.

Kvällmål:
En kopp te, och 2 mackor med smältost. 2 digestivekex.

Viktredovisning

Publicerad 2013-08-20 10:21:09 i Allmänt

Vecka 2 (20 augusti)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI: 34,2
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 92,9 kg
Veckans minus/plus: -
0,6 kg 

Total viktminskning sedan start: -
2,7 kg
Kvar till målvikt:
37,9 kg

Ledsen för dålig uppdatering

Publicerad 2013-08-20 10:15:04 i Allmänt

Det har varit rätt mycket nu så bloggandet har ramlat bort lite. Men nu kommer jag igång igen. Självklart ska jag redovisa veckans vikt och så ska jag redaovisa gårdagen, längre tillbaka kommer jag nog inte ihåg. :)

Irriterad

Publicerad 2013-08-17 10:46:00 i Allmänt

Även om jag bara redovisar vikten på måndagar så brukar jag väga mig varje dag. Ibland blir jag väldigt glad när jag väger mig och ibland blir jag rent av riktigt förbannad då jag inte riktigt kan förstå hur min kropp är funtad. Jag förväntar mig ju självklart inte att det ska hända något varje dag men jag tycker inte heller att jag borde lägga på mig några hekton när det inte känns rimligt. Jag väger mig alltid på morgonen direkt när jag vaknat. Idag hade jag exempelvis gått upp några hekton jämfört med igår vilket känns så troligt med tanke på att jag ändå tränade i 2 ½ timme totalt. Okej jag åt lite popcorn men inte så mycket att det borde ta över de totala intaget och med hänsyn till träningen. Det kan verkligen göra mig ledsen och irriterad så jag bara får lust att ge upp. Men så roligt ska vi inte ha det, jag tänker inte ge upp. De är bara att bita ihop och kämpa vidare.
 
Därför började jag dagen med en powerwalk på 30 minuter och lite spring i trapporna. Idag ska vi åka bort och sova på hotell då det är våran bröllopsdag imorgon. Igår var det vår årsdag då vi varit tillsammans i 5 år och imorgon firar vi 1 år som man och hustru. Ska bli väldigt trevligt! Vi tar med oss dottern också då jag inte alls är redo att lämna bort henne över natten. Hon är ju min lilla skatt, men hon sover väldigt bra på nätterna så jag har inget behov av att lämna bort henne. I alla fall så kommer jag inte kunna redovisa dagen idag, eventuellt att jag gör de imorgon när vi kommer hem. Ska försöka fota den fina maten vi ska äta också, vi vet dock inte vad de blir än. :)
 
Dock kommer vi lycka till de med lite champange och kanske något onyttigt då jag inte tänker sluta leva helt, men de känns väl sådär att unna sig något när jag är så irriterad på min kropp. Men jag får ta itur med det imorgon i så fall. De viktigaste är ju att det totala veckoresultatet går neråt och inte uppåt. Man får inte bli för girig kanske.

Dag 12 - Fredag

Publicerad 2013-08-17 10:35:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Dagen började med en morgonpromenad på 45 minuter. På eftermiddagen blev jag och dottern uttråkade så vi valde att ta en till promenad på 45 minuter.
 
Dagens träning
Simning - 30 minuter (intervall) 
Crosstrainer - 40 minuter 
Stående rodd med hantlar- 12 rep x 4 set
Arm-och-ben-sträck på knä - 10 rep x 4 set 
Pullover - 12 rep x 4 set
Stående tricepspress - 10 rep x 4 set
Sit-ups - 10 rep x 3 set
Rumplyft - 12 rep x 4 set.

KOST
Frukost:  Två smörgåsar med skinka. Ett glas vatten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Korvstroganoff med ris och grönsaker. Vatten. En nektarin.

Mellanmål: En smörgås med skinka. Vatten.

Middag: Kassler i ugn med ananas och ost. En liten potatis, champinjonsås och wokgrönsaker.

Kvällsmål: En halv påse popcorn och två mackor efter simningen.

Belöning

Publicerad 2013-08-15 17:19:58 i Allmänt

Jag har suttit och funderat på hur jag ska belöna mig själv när jag når de olika delmålen. De är inte helt lätt men jag har i alla fall kommit fram till en stor belöning som jag skulle vilja unna mig när jag kommer ner under 80 kg. Jag tänker belöna mig med att färga håret (alternativt göra slingor) på en frisörsalong. Det var många många år sedan jag gjorde någon form av färgning eller toning så jag känner att det vore kul att göra de och då hos någon professionell. Jag har även bestämt mig för att spara ut mitt hår rätt långt till dess. Jag har väldigt tjockt hår som växer som ogräs så därför brukar jag klippa ganska mycket (strax under axlarna) när jag väl klipper mig så att det inte ska bli så långt igen så fort. Men många gånger får jag höra av frisörerna att jag har så fint hår och att det är synd att jag klipper av de. Vilket i för sig är sant, många betalar flera tusen för att få sånt hår som jag har så kanske skulle man utnyttja de lite mer. Jag har så svårt att få till något med håret så därför blir de lättare att bara klippa av de men nu vill jag verkligen spara ut de och jag ska se till och göra något snyggt av de, t.ex. färga de. Men just nu är jag mest inne på att göra några slingor i olika nyanser. Så det är hit jag ska sträva, jag kommer inte ha något större belöning när jag kommer under 90 kg för de känns så nära (förhoppningsvis) så jag slår på stort till 80 kg.  

Dag 10 - Onsdag

Publicerad 2013-08-14 21:54:22 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har jag varit extremt aktiv vilket jag också märkte på maten, det vart ingen bra balans alls utan jag kände mig jättehungrig direkt efter middagen, därav de dåliga valet av kvällssnacks. Dagen började med en långpromenad på minst 60 minuter. Vet inte exakt hur lång tid det tog, kan ha varit mer. Det var i alla fall minst 60 minuter. Efter promenaden blev det träning med crosstrainer och styrketräning ifrån boken. Senare på kvällen gick jag även till simhallen och simmade.
 
Dagens träning
Simning - 60 minuter
Crosstrainer - 60 minuter 
Lutande hantelpress mot bänk - 15 rep x 3 set 
Armhävningar mot bänk - 10 rep x 3 set
Bicepscurl - 10 rep x 3 set
Tricepspress - 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set

KOST
Frukost:  En halv smörgås. Ett glas vatten.
Kommentar: Mådde lite illa i morse så jag lyckades enbart få i mig en halv macka till frukosten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Kokt potatis och fiskbullar, rivna morötter. Vatten.

Mellanmål: Broccoligratäng. En nektarin. Vatten. 
Kommentar: Åt inte så mycket till lunchen så jag kände mig väldigt hungrig efter 1 h och 40 minuters träning så jag åt resterna från broccoligratängen till mellanmål.

Middag: Kantarellpaj med västerbottenost och bacon. Grön sallad. En knäckemacka. Vatten.
Kommentar: Åt middag efter simningen så jag var extremt hungrig så jag tog en macka till maten. Kände mig dock inte helt mätt efter middagen vilket resulterade i de dåliga kvällsvalet.

Kvällsmål: Lite chips, (dock inte mer än 100 g). 

Dag 9 - Tisdag

Publicerad 2013-08-13 22:04:24 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag vart det en långpromenad på ca 60 minuter. Passar på att ta en vilodag för imorgon blir de massa träning igen. Både styrka + motion och simning.
 

KOST
Frukost:  En smörgås med skinkost. Vatten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Lite broccoligratäng och kålpudding. Vatten.

Mellanmål: En banan och en nektarin. Vatten. 

Middag:
Pizza och pizzasallad. Loka.
Kommentar: Svärfar är och hälsar på så han bjöd på middag. Kände dock efteråt att det inte var värt de. Så imorgon blir de hård träning för att kompensera.

Kvällsmål: 2 saltgurkor. En halv isglass.

 

Kommentar: Gårdagens ägglossningstest var positivt, kunde känna ägglossningen kraftigt under kvällen och även lite under dagen idag. Dagens ägglossningstest var svagare så det går neråt nu. Ska ta tempen imorgon och se om den går upp. Hoppas verkligen det tar sig denna månad!

Dag 8 - Måndag

Publicerad 2013-08-12 20:34:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag började jag dagen med en barnvagnspromenad på 45 minuter. Efter promenaden blev det ett träningspass ifrån boken. När mannen sen kom hem från jobbet gick jag till simhallen och simmade i 45 minuter.

Dagens pass
Crosstrainer - 40 minuter
Knäböj - 15 rep x 4 set
Utfall - 10 rep  x 3 set
Hantellyft åt sidorna - 12 rep x 3 set
Axelpress med hantlar - 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set
 
Kommentar: Känns riktigt skönt att kunna börja simma regelbundet igen. Dock går mitt kort ut den 28 augusti och jag vet inte riktigt än om jag ska förlänga de eller inte.

KOST
Frukost:  Inget.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Broccoligratäng med falukorv och en kokt potatis. Vatten.

Mellanmål: En banan och en nektarin. Vatten.
 
Middag: Kålpudding med en kokt potatis. Sallad, tomat och gurka. Citronvatten.

Ägglossning på gång

Publicerad 2013-08-12 18:51:00 i Allmänt

Dagens ägglossningstest (det nedersta) är så gott som positivt, är dock lite osäker på om det är helt positivt eller inte, jag får se hur det ser ut imorgon och återkomma på den fronten. Jag misstänker att det fortfarande är de dåliga testen som jag testar med och dessa är väldigt sega till skillnad från de bra testen. Men vi kör på så får vi se om det vill sig väl denna månad eller inte. Jag hoppas verkligen de, jag har alltid önskat mig ett maj barn (då jag själv är det) så nu hoppas jag på denna månad. Vore trevligt att få bli två barns mamma innan jag fyller 26 år. Så håll tummarna för att det tar sig. :)

 

Läste i en fertilitetsbok

Publicerad 2013-08-12 13:49:39 i Allmänt

Jag fick en fertilitetsbok av min syster som jag har börjat läsa, vilket var väldigt givande. Min mamma och mina systrar har alla PCO, enligt läkarna har jag inte PCO men jag har PCO-äggstockar. De ser ut som PCO på ultraljud men hormonellt har jag inte PCO. Dock tror jag att det bara är en tidsfråga innan jag även har de hormonellt eftersom många kvinnor i familjen och släkten har problemet. Som jag förstått kan det ta några år innan PCO visar sig så kanske är det inte riktigt färdigt än för min del, jag har många symtom som visar på PCO. Jag har väldigt oregelbunden mens (alltid haft, förutom de 7 åren jag åt p piller) och jag har övervikt som började efter tonåren.
 
I alla fall så stod det i denna bok att det finns forskning som visar att vissa människor faktiskt har svårare att gå ner i vikt och att kvinnor med PCO kan behöva kämpa hårdare än andra. Vilket då kan vara en förklaring till varför det går så otroligt segt för mig och min viktnedgång. För på måttbandet sker det föräldring med på vikten går det bara sååå segt. Efter att jag har läst detta har min motivation ökat ännu mer, det stod även också att fertiliteten kan öka bara av att man ändra livsstil och med en viktminskning på enbart 5-10 %, vilket inte alls är speciellt mycket. Så jag fortsätter kämpa på.
 
Idag öppnar även simhallen igen så nu kör vi hårt med simningen också. Denna vecka ska jag bara ner på 92 kg och så är det bara. Nu jävlar ska fettet försvinna för gott! ;)

Veckans reflektion

Publicerad 2013-08-12 13:40:12 i Allmänt

Jag börjar känna mig lite frusterar över att det går så sakta på vågen, jag vet att man inte ska stirra sig blint på vågen men jag kan inte hjälpa att jag börjar känna en stark frustration. Det känns så omöjligt ibland, varför kan jag inte bara rasa i vikt så här i början som många andra gör när de ändrar livsstil?
 
Sen kanske ett år tillbaka började jag dra ner på kolhydraterna och en period uteslöt jag de i stort sätt helt, mannen gick ner nästan 5 kilo på en gång och jag gick knappt ner någonting alls. Jag kände verkligen orättvisan och tappade all motivation. Varför måste de gå så trögt för mig? Ett bakslag och jag är tillbaka på ruta ett, minsta onyttigheten och hela veckan förstörs. De känns inte som om det ska vara så svårt, jag vet att jag gör av med mer än vad jag stoppar i mig så varför går vågen ner så långsamt?
 
Detta problem har jag uppmärksammat ett tag nu, för jag äter väldigt bra kost generellt, jag äter i stort sätt alltid grönsaker och mat lagad i från grunden och jag dricker för det mesta vatten till måltiderna. (Jag vet att mitt stora problem har varit stora portionen) men mycket har då också varit grönsaker. Jag har alltid ätit mycket grönsaker och kanske är de problem? En person som inte äter grönsaker och helt plötsligt börjar rasar massor i vikt eftersom de blir en helt ny livsstil. Min kost kan jag inte ändra så mycket på eftersom den överlag är väldigt bra, de ända jag kan reglera är att äta mindre portionen och minska kolhydraterna (vilket jag som sagt gjort sen en bra tid tillbaka). Jag jobbar fortfarande hårt med att försöka minska portionerna och det går framåt och samtidigt har jag börjat träna regelbundet (3-4 ggr i veckan) men det står praktiskt taget still.
 
Jag är fortfarande grymt motiverad och kommer inte ge upp i första taget denna gång, nu ska det verkligen ske en förändring. Det måste de för jag vill kunna fotas tillsammans med min dotter utan att jag sak skämmas över hur jag ser ut, jag vill kunna se på bilderna och tänka "så mycket kärlek" istället för att titta och tänka "oj, vad tjock jag är". Samtidigt vill jag verkligen bli gravid igen och om det nu är min vikt som står i vägen för de så måste en förändring ske.  

Viktredovisning

Publicerad 2013-08-12 13:09:37 i Allmänt

Vecka 1 (12 augusti)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI:
34,5
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 93,5 kg
Veckans minus/plus: -
0,5 kg 

Total viktminskning sedan start: -
2,1 kg
Kvar till målvikt:
38,5 kg

Dag 7 - Söndag

Publicerad 2013-08-12 13:02:11 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har det blivit en del promenerande mellan olika platser, dock inget överdriver tempo direkt. På kvällen när jag kom hem ifrån pappa kände jag mig lite extra tjock efter all mat så jag körde ett pass på 40 minuter med crosstrainern.
 

KOST
Frukost:  Inget. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Inget.

Mellanmål: Vatten.

Middag: Potatisgratäng och grillad fläskfilé, tzatziki, rödlökssallad. Läsk.  
.
Kvällsmål: Kräftor och en halv rostmacka. Läsk.

Kommentar: Idag vart det lite dåligt med mat, jag har lagat mat stora delar av dagen (gjorde 6 rätter till veckan) så jag var inte sugen på någon mat. Sedan visste jag att det skulle bli en del till kvällen då vi skulle ha kräftskiva. Samtidigt vill jag så gärna få fina resultat på vägningen.

Ägglossning på gång?

Publicerad 2013-08-10 21:25:19 i Allmänt

Idag befinner jag mig på dag 14 och ännu har inte ägglossningstestet visat positivt, dock tror jag att det är på gång då jag idag har haft en hel del ägglossningsflytningar. Jag har tagit pergotime denna månad så jag skulle gissa på att den kommer relativt regelbundet och inom de närmsta 1-3 dagarna. Men jag återkommer om hur det går. Jag hoppas verkligen det går denna månad, dock är jag osäker på om pergotime funkar mig eller inte. Men vi får väl se, tredje gången gillt. ;)

Dag 6 - Lördag

Publicerad 2013-08-10 21:18:30 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag vart det en rätt lugn promenad, vi gick hela familjen så det var inget större tempo i träningssyfte. Efter promenaden körde jag de träningspasset som jag hade missat ifrån boken.

Dagens pass
Crosstrainer - 40 minuter 
Stående rodd med hantlar- 15 rep x 3 set
Arm-och-ben-sträck på knä - 10 rep x 4 set 
Pullover - 12 rep x 4 set
Stående tricepspress - 12 rep x 3 set
 

KOST
Frukost:  1 smörgås med skinkost. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Inget.

Mellanmål: Popcorn, snacks och bubbelvatten (citron)
Kommentar: Idag passade vi på och utnyttja svärmor som barnvakt och lyxade till det med bio mitt på dagen. Jag skippade lunchen för att kunna unna mig lite onyttigheter på bion (jag vet, jättedumt att tänka så).

Middag: Råstekt potatis, fläskfilé och kantarellsås. Vatten.

Kvällsmål: Lite mjukglass och lite chips.


Kommentar:
Alldeles för mycket onyttigheter denna helg, måste verkligen skärpa till mig fram över så det verkligen börjar ända lite på vågen. Men såg idag att simhallen öppnar igen på måndag så då är det dags att börja simma lite igen. Ska försöka få till 2-3 ggr i veckan åtminstone. Dock kommer jag lägga till dessa i min vanliga träning och inte utesluta den träningen jag äntligen börjat komma igång med. Jag börjar verkligen känna att det är kul och träna igen.

Dag 5 - Fredag

Publicerad 2013-08-10 21:06:06 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag var jag inte alls motiverad för att gå ut, dottern vaknade inte förrän kl. 10.00 och då regnade de ute så vi bestämde oss för att ha en mysig inne dag istället. Egentligen skulle jag träna ett pass ifrån boken men jag skjuter på de till en dag med lite mer energi.
 

KOST
Frukost:  1 smörgås med skinkost och gurka. Vatten.

Mellanmål: En glass.

Lunch: Nudelsoppa. Vatten.
Kommentar: Jag hade ingen matlåda hemma så det fick bli något enkelt.

Mellanmål: 2 mackor med skinkost.

Middag: Lax med kokt potatis och citronsås. Vatten och ett glas vitt vin.

Kvällsmål: Vindruvor, lite chips och lite mer vin.


Kommentar:
Svärmor är på besök så det kommer bli en del onyttigheter och lite extra lyx denna helg. Men jag ska försöka hålla nere på kalorierna ändå.

Dag 4 - Torsdag

Publicerad 2013-08-08 22:54:32 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Dagen började med en morgonpromenad med barnvagnen på ca 45 minuter. När jag sedan tog ett bad på kvällen så kände jag mig så fet efter den onyttiga middagen så jag valde att köra ett pass på 40 minuter med crosstrainen.
 

KOST
Frukost:  1 smörgås med skinkost och gurka. Vatten.

Mellanmål: En isglass.

Lunch: Nuggets med ris, currysås och broccoli. Vatten.  

Mellanmål: 2 knäckemackor med skinkost och gurka.

Middag: Kebabtallrik med strips. 1 glas cola.

Kvällsmål: Vatten.

Dag 3 - Onsdag

Publicerad 2013-08-08 22:50:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag blev det ingen morgonpromenad då jag kände mig lite seg och inte hade någon större lust att organisera mig och dottern för att gå ut. Men det blev i alla fall dagens träningspass ifrån boken vilket kändes skönt att jag lyckades pusha mig till.
 
Dagens pass
Crosstrainer - 40 minuter 
Lutande hantelpress mot bänk - 15 rep x 3 set 
Armhävningar mot bänk - 10 rep x 3 set
Bicepscurl - 10 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set
 

KOST
Frukost:  1 smörgås med skinkost och gurka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Kycklingsallad. Vatten.

Mellanmål: Popcorn och lite chips.

Middag: Kyckling med ris och currysås. Vatten.

Kvällsmål: 50 g chips och 4 godisbitar. 2 mackor med ost.

Dag 2 - Tisdag

Publicerad 2013-08-07 13:59:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag blev det enbart en promenad till och från affären på 30 minuter. Jag och en vän har haft filmmaraton i stort sett hela dagen så de har blivit både onyttigeter och begränsat med fysisk aktivitet. Men dessa dagar behövs också.
 
 

KOST
Frukost:  1 smörgås med skinkost och gurka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Fiskgratäng med skaldjur och broccoli-, potatis- och blomkålsmos. Vatten.

Mellanmål: Popcorn och lite chips.

Middag: Kycklingsallad. Vatten.

Kvällsmål:
Kräftor och lite bröd med smör och ost.

 

Kommentar: Eftersom vi har haft filmmaraton så har jag valt att ha min ätardag idag vilket känns helt okej. Bara jag lyckas hålla de till helgen också. Men det känns verkligen som mina dåliga vanor börjar försvinna. Jag känner mig inte hungrig jämt och suget efter onyttigheter har minskat radikalt. Det känns väldigt bra, jag tror verkligen att jag kan lyckas denna gång.

Dag 1 - Måndag

Publicerad 2013-08-05 20:10:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag började jag dagen med en barnvagnspromenad på 45 minuter. Efter promenaden blev det ett träningspass ifrån boken. Senare på kvällen tog jag även en promenad till och från affären, på ca 30 minuter. 

Dagens pass

Crosstrainer - 40 minuter
Knäböj - 15 rep x 4 set
Hantellyft åt sidorna - 12 rep x 3 set
Axelpress med hantlar - 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set
Sit ups - 10 rep x 3 set
 
Kommentar: Jag ska även denna omgång försöka att träna på crosstrainer i hela 40 minuter istället för 20-30 minuter. Jag kommer även att börja använda 3 kg hantlarna denna omgång, dock kommer jag använda 2 kg hantlarna också på vissa övningar. Jag vill inte börja för hårt.

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med leverpastej. Vatten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Köttfärssås med haricots verts och grön sallad. Vatten.

Mellanmål: 2 knäckemackor med ost och skinka, saltgurka. Vatten.

Middag: Fiskgratäng med skaldjur och broccoli-, potatis- och blomkålsmos. Grön sallad. Vatten.

Kvällsmål: En glass.

Ny omgång!

Publicerad 2013-08-05 20:00:20 i Allmänt

Idag börjar jag med en ny omgång med boken "kom i form på 30 dagar". Motivationen är på topp och jag är mer motiverad än någonsin. Förra omgången gick så där så jag hoppas på ännu bättre resultat denna. Jag känner dock att jag har fått mer muskler och många dåliga vanor är på väg bort. Även om vågen går sakta neråt så känner jag att min kropp jobbar på hårt med att slimma tills sig och bli starkare.
 
Det blir ingen vägning denna vecka utan jag sparar de tills på måndag istället. Mina förväntningar är att jag ska komma ner på 93 till dess. Jag har även bestämt att jag fortsätter redovisa som tidigare och missar jag någon dag så får de helt enkelt bli så. Jag ska även denna gång försöka vara mer noggrann med morgonpromenaderna, vilodagarna och striktare med kosten. Nu kör jag fullt ut 100 procent, första dagen har börjat väldigt bra och jag hoppas jag kan fortsätta så.

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela