Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Äntligen!

Publicerad 2013-10-23 09:28:00 i Allmänt

Nu börjar det verkligen hända grejer på vågen! Jag tror att jag behövde komma ner under 90 kg för att det skulle börja röra sig igen. Dessa hekton från 91 och under 90 har varit riktigt jävla jobbiga och det har bara gått upp och ner typ. Jag har stått och stampat på samma nu i några veckor. Men nu känns det så skönt och jag hoppas verkligen att det fortsätter att gå spikrakt neråt. Jag har inte bråttom utan de får ta den tid de tar men visst är det kul när man ser skillnad. Jag hann inte blogga igår vilket var den egentliga vägdagen, då stod vågen på 89,1 och idag landar den på 88,7. Riktigt härligt faktiskt!
 
Något nytt är att jag börjat planera och lära känna min kropp på ett helt annat sätt. I lördags tänkte vi lyxa till det med lite chip (ja jag vet att jag sa att jag inte skulle men jag har kommit fram till hur jag kan äta de utan att få bakslag) men i alla fall så vart jag jättesugen på pizza den dagen (äter det sällan så ville passa på när suget fanns där), Men efter att jag hade ätit pizzan så visste jag att nu finns det inte utrymme för mer den dagen (hade bara ätit lite soppa till lunch) så jag valde att inte äta chipsen och det gjorde så att vågen stod still och det blev inget bakslag. Istället åt jag chips (90 g) på söndagen och såg till att äta lagom under dagen och de resulterade i en fortsatt viktnedgång. Så det som varit mitt stora fel tidigare är att jag inte tänkt på vad jag ätit under hela dagen de dagar jag ätit något onyttigt och därför har det blivit för mycket kalorier. Men om jag ser till att verkligen äta lite under dagen så finns det utrymme för att äta onyttigt 1 gång i veckan. Och min stora last är chips så jag vill helst inte ge upp de helt. Jag är en saltoman så jag behöver mitt salt för att må bra. ;)
 
Jag är skitstolt över mig själv och tror verkligen att jag kommer lyckas så småningom. Nu är nästa delmål 79,9 kg och de känns inte allt för långt borta, motivation är helt på topp. Jag skulle vilja lyckas med de till årsskiftet, men vi får se, ingen press. Men visst vore de kul att vara nere på 7.. till nästa år!

Viktredovisning

Publicerad 2013-10-23 09:17:42 i Allmänt

Vecka 15 (23 oktober)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI: 32,6
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 88,7 kg
Veckans minus/plus: 
-1,6 kg 

Total viktminskning sedan start: - 6,9 kg
Kvar till målvikt:
33,7 kg

Ägglossning

Publicerad 2013-10-15 19:42:00 i Allmänt



När jag ändå håller på och bloggar kan jag uppdatera på göra barnfronten också. Som ni kanske förstått så har det inte tagit sig ännu, men vi kämpar på varje månad. Denna månaden är första gången på ett tag nu som jag inte är påverkad av hormoner. Jag har ju ätit pergotime i 3 omgångar nu de senaste månaderna (hormonet håller i sig en månad efter också) så man kan säga att jag gått på hormoner i 6 mån. Det har funkat jättebra för att få ägglossning men jag tror att pergotime gör att min livmoderslemhinna blir alldeles för tunn och därför vill det sig inte.
 
Men nu i alla fall så tänkte jag köra några gånger utan och se om det kanske ger mer tur, jag var lite oroligt för att det skulle dröja några månader till nästa ägglossning (60-80 dagar är inget ovanligt för mig) eftersom jag slutat med pergotime. Därför har jag tagit de rätt chill i början på cykeln och inte startat med ägglossningstesten förrän dag 14 då jag ändå tänkt att de lär dröja innan de är dag, så gissa om jag blev förvånad i söndags då det började bli en stegring och sen så idag så var det fullt utslag. Jag har ägglossning och det är på dag 18 vilket är riktigt bra, de är bättre än förra månaden och det ger mig hopp om att den kanske vill bli regelbunden nu. Vem vet. Jag har denna cykel tagit munkpeppar och några tabletter av bidrottningsgelé (som jag hade kvar sedan tidigare) vet inte om dessa har bidragit. Munkpeppar ska korta ner menscyklarna, så det är därför jag tar dessa. Vem vet kanske gör dom så att det funkar. Vilket som så är jag överlycklig och vi myser på. Håll tummarna för att det blir ett litet syskon till dottern snart. Jag tror stenhårt på att hösten är min mest fertila period. Min första graviditet som slutade i ett missfall i vecka 11 (fostret dött sedan v.7) blev till i början på oktober. Dottern blev till i början på november, nästan exakt 1 år efter den första graviditeten. Så nu hoppas vi på 3 gånger gillt. Jag gillar att vara gravid på hösten och vintern och att sen få ett litet barn till sommaren skulle vara perfekt.   
 
 

Viktredovisning

Publicerad 2013-10-15 19:39:49 i Allmänt

Vecka 14 (15 oktober)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI: 33,2
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 90,3 kg
Veckans minus/plus: 
- 0,6 kg 

Total viktminskning sedan start:
- 5,3 kg
Kvar till målvikt:
35,3 kg

Tappat lusten

Publicerad 2013-10-15 19:36:32 i Allmänt

Jag är ledsen för att jag inte bloggar så ofta längre, anledningen är helt enkelt att lusten inte finns där. I början är allting nytt och man har massor och skriva men så kommer man till en punkt där de blir samma sak om och om igen. Men jag vill understryka att bara för att jag inte bloggar så ofta så betyder de inte att jag har gett upp, utan snarare tvärtom. Jag är mer motiverad än någonsin. Vågen går neråt, sakta men säkert. Träningen har dött av lite efter min förkylning men kosten är bättre än någonsin och de dagliga promenaderna fullföljs i alla fall.
 
Jag har inte simmad på ett tag nu, de har blivit att jag har prioriterat att ta dottern dit istället så hon blir vattenvan igen. Hon har blivit lite avskräckt under sommaren och av de kalla vattnet (innan älskade hon babysimmet) så jag försöker ta henne dit minst en gång i veckan så hon får modet tillbaka. Men imorgon ska jag försöka ta mig till simhallen och simma lite för min egen del. Dock går vågen ändå ner trots brist på träning så det känns ändå bra, men jag ska absolut försöka få igång träningen igen.

Buzzador - Gainomax

Publicerad 2013-10-09 14:01:00 i Allmänt



Jag har fått möjligheten att testa produkten gainomax via buzzador.se. Som utbildad friskvårdkonsulten har jag alltid varit väldigt skeptiskt till dessa olika preparat, då jag fick lära mig att många av dessa sportdrycker eller liknande innehåller väldigt mycket socker. Jag är av den åsikten att då är det bättre att äta någon macka eller dricka ett glas mjölk, ta en frukt etc. Men när jag fick erbjudandet så kände jag ändå att varför inte testa och se vad det faktiskt är för något. Denna produkt är en mjölkdryck vilket jag anser är bättre en sportdryckerna, det är viktigt att man får i sig något efter träningen och har man en bit från gymmet så är denna produkt perfekt att ta på vägen hem.
 
Just nu tränar jag hemma och på simhallen (10 min bort) och har alltså inga problem att göra mig en macka direkt efter träningen eller dricka ett glas mjölk. Men skulle jag inte ha denna möjlighet så skulle jag lätt kunna tänka mig att köpa denna produkt. Den är smidig att ta med, helt okej pris och den ger mig  proteinet jag vill ha direkt efter träningen. Så jag kan varm rekommendera denna till er som har en bit hem ifrån träningen. Det är bra med protein efter ett träningspass!
 
 
 

Ny omgång och ett nytt lass motivation

Publicerad 2013-10-02 10:23:58 i Allmänt

Denna omgång har gått väldigt dåligt som ni kanske kan se, jag tappade all motivation och har varit sjuk så det har blivit dåligt med träning och energin har varit nere på noll. Nu har energin kommit tillbaka och motivation är även den på väg. Har ännu inte kommit igång med träningen helt men de senaste dagarna har gått riktigt bra kostmässigt.
 
På två dagar har jag nått ner 1 kg och jag hoppas det kan fortsätta så och att jag kan fortsätta med kosten på detta sätt. Nu har jag verkligen kommit igång med att väga varje måltid och att inte äta mer än 200 g per portion. Jag ska försöka att undvika onyttigheter helt, och enbart unna mig något vid speciella tillfällen. Denna vecka kommer jag unna mig kanelbulle på fredag då de är kanelbullens dag och det får stå för veckans onyttigheter. Sedan kommer jag undvika chips helt framöver och välja popcorn istället om jag verkligen måste ha något. Kanske att jag tar ett chips på kalas eller så men absolut inte att jag kommer köpa hem något. Inte förrän målvikten är nådd i alla fall.
 
Idag börjar en ny omgång med Laila Bagge, vilket jag känner på mig kommer bli den bästa. Mitt mål denna vecka ska vara att försöka komma ner under 90 kg. Det blir tufft, men det ska gå!
 
Nu kör vi! Full fart framåt!
 
 
 

Viktredovisning och måttutveckling

Publicerad 2013-10-02 09:19:59 i Allmänt

Vecka 12 (2 oktober)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI: 33,4
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 90,9 kg
Veckans minus/plus: 
- 0,9 kg 

Total viktminskning sedan start:
- 4,7 kg
Kvar till målvikt:
35,9 kg

 

Måttutveckling

Mått

Startmått (96 kg) 25 juni

mått (kg)
  25 augusti

mått (kg)
  30 september

 

 (cm)

 (cm)

(cm)

Midja (navel)

123

  115

113

Buk

126

  120

119

Över naveln

98

  92

90

Lår

76

  70

70

Knä

46

 45

43

Vad

42

 41

41

Vrist

24

 24

23

Under byst

94

 93

89

Byst   (bröstvårtor)

105

 101

100

Över byst  

94

 93

91

Överarm

33,4

 32

31

Underarm

27

 27

27

Handled

17

 16

16

Hals

38

 36

36

Rumpa

125

 122

119

Övre omkrets

121

 112

112

Nedre omkrets

72

 70

69

Ringfinger

6

 6

6

Ansiktsomkrets

56

 54

54

 

 

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela