Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Sammanfattning

Publicerad 2013-07-31 11:15:28 i Allmänt

Då var det slut med första omgången, vilket har gått si sådär. Det kunde absolut ha gått bättre resultatmässigt men samtidigt känns de rätt bra och det känns som många dåliga vanor är på väg bort vilket är väldigt bra. Måtten känns ändå rätt bra, mycket bättre än vikten. Jag hade hoppats på bättre viktresultat men samtidigt, som jag skrev tidigare, så har mensen kommit vilket för min del brukar betyda viktuppgång och att vågen ändå visar att jag gått ner känns ju bra.
 
Jag kommer starta en ny omgång av "kom i form på 30 dagar" på måndag och eventuellt kanske de blir ett nytt upplägg på inläggen. Det känns som jag har svårt att skriva ett inlägg varje dag och då blir de lite förstört om jag ska redovisa på samma sätt som tidigare. Jag ska fundera lite på hur jag skulle kunna lägga upp de på ett annat sätt, eventuellt kör jag på som vanligt eller så kommer jag med något nytt. Men jag kommer ändå köra vidare med bokens upplägg då de passar mig jättebra. Jag gillar träningspassen och jag gillar kostupplägget och jag känner att det fungerar för mig. Jag hoppas på ännu bättre resultat nästa omgång. Motivationen är fortfarande på topp och det är ju det viktigaste.
  

Viktredovisning

Publicerad 2013-07-31 10:48:00 i Allmänt

Vecka 5 (31 juli 2013)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI:
34,5
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 94,0 kg
Veckans minus/plus: -
0,4 kg 

Total viktminskning sedan start: -
1,6 kg
Kvar till målvikt:
39,0 kg

 

Måttutveckling

Mått

Startmått (96 kg) 25 juni

mått (kg) 31 juli

Startmått (kg) 25 augusti

 

 (cm)

 (cm)

 

Midja (navel)

123

 120

 

Buk

126

 123

 

Över naveln

98

 95

 

Lår

76

 73

 

Knä

46

 45

 

Vad

42

 41

 

Vrist

24

 24

 

Under byst

94

 91

 

Byst (bröstvårtor)

105

 102

 

Över byst

94

 93

 

Överarm

33,4

 32

 

Underarm

27

 27

 

Handled

17

 16

 

Hals

38

 36

 

Rumpa

125

 123

 

Övre omkrets

121

 115

 

Nedre omkrets

72

 70

 

Ringfinger

6

 6

 

Ansiktsomkrets

56

 55

 

Hektiska dagar

Publicerad 2013-07-29 11:29:07 i Allmänt

Det har varit några hektiska dagar så jag har inte fått så mycket tid över att skriva ner dagarna. Men jag har kört på som vanligt och följt bokens träningsprogram och även några extra simpass. Jag kan dock inte minnas allt kring de senaste dagarna så jag väljer helt enkelt att inte redovisa detta. Men det har rullat på som de ska. Idag är det dag 28, vilket innebär att första omgången snart är slut. Jag väljer att redovisa vikten på onsdag istället då de blir en sammanfattning av denna omgång. Jag känner mig dock lite orolig för hur det ser ut på vägen eftersom min mens dök upp idag och det brukar oftast innebära något kilos viktuppgång för min del. Jag är rädd att jag ska tappa motivationen om de blir ett ytligare bakslag. Men vi får se hur det ser ut på onsdag helt enkelt. På torsdag är det även dags för en ny mätning. Jag vet inte om de visar några överdrivna resultat då denna omgång inte varit helt perfekt men just nu känner jag att många dåliga vanor har förändrats vilket har varit det viktigaste för mig den senaste månaden. Jag vill att mycket ska vara självklart och inget ansträngande. Jag tänkte börja med den nya omgången på måndag men självklart fortsätter jag kör på fram tills dess. Att vågen gått sakta ner denna omgång tycker jag inte är så speciellt konstigt egentligen. Efter min graviditet så hade jag ju inte speciellt mycket muskler i kroppen och nu när jag börjat träna 3-5 ggr i veckan varav 3 styrketräningspass så har jag ju börjat få muskler igen vilket också kan göra så vikten inte minskar i den takt man kanske hade önskat. Men jag kämpar på för fullt, jag kommer inte ge mig denna gång förrän mitt mål är uppfyllt.  Nästa omgång ska bli ännu mer strikt och jag ska verkligen åstadkomma fina resultat. Jag tror även de blir lättare när alla semestertider är över och hösten börjar närma sig.   

Dag 24 - Torsdag

Publicerad 2013-07-26 12:16:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har jag varit och shoppat med en vän. Vi valde att gå dit vilket tar ca 40 minuter. Efter shoppingen gick jag och mötte min mamma och systerbarn vilket blev ytligare en promenad på 50 minuter. Det var även tänkt att jag skulle träna ett pass på kvällen, men tiden räckte inte till så jag tar igen de idag istället.

KOST
Frukost: Inget.

Mellanmål: Inget.

Lunch: En macka på subway, vatten.

Mellanmål: En isglass. Vatten.

Middag: Strips med nuggets och brunsås. Vatten.

Dag 23 - Onsdag

Publicerad 2013-07-26 11:52:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag började jag dagen med en barnvagnspromenad på 45 minuter. Därefter blev de ett träningspass ifrån boken då jag missade ett pass på dag 22.

Dagens pass
Crosstrainer - 20 minuter
Knäböj - 15 rep x 4 set
Utfall - 10 rep x 3 set
Hantellyft åt sidorna - 12 rep x 3 set
Axelpress med hantlar - 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set
 

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Limekyckling med zucchini, avokado och grönsallad. Vatten.

Mellanmål: Yoghurt

Middag: Grillad flintastek, färskpotatis i ugn, grillad majs, haloumi, zucchini och bea. Loka.

Kvällsmål: Två varma mackor med ost.

Dag 22 - Tisdag

Publicerad 2013-07-23 19:44:11 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har jag varit väldigt seg och inte haft någon större energi för någon promenad eller träning, jag lyckades dra mig ut på en eftermiddagspromenad på 45 minuter. Men mer än så har jag inte haft någon större lust för, jag skulle egentligen köra ett träningspass ifrån boken idag men jag väljer att skjuta upp de tills imorgon istället. Då har jag förhoppningsvis lite mer energi.
 

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Naggets, kokt potatis och brunsås.

Mellanmål: En knäckemacka med leverpastej. *

Middag: Limekyckling med zucchini, avokado och grönsallad. Citronvatten.

Dag 21 - Måndag

Publicerad 2013-07-23 19:35:21 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Idag har det blivit två promenader, en barnvagnspromenad på förmiddagen på ca 40 minuter och sedan en barnvagnspromenad på eftermiddagen på ca 50 minuter.
 

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Fiskpinnar, kokt potatis, broccoli och brunsås.

Mellanmål: En yoghurt. Vatten.

Middag: Kålpudding. Citronvatten.

Kvällsmål: Dip med lite chips, morötter och gurka.
Kommentar: Efter en tuff vecka med strikt kost kände jag för att unna mig lite godsaker.

Viktredovisning

Publicerad 2013-07-22 11:18:00 i Allmänt

Det är måndag vilket innebär en ny vägdag. Jag är väldigt nöjd över resultatet då jag förra veckan hade gått upp allt jag jobbat för plus lite till så att vara nere på samma siffra som veckan innan de känns väldigt bra. Motivationen är på topp och just nu känns det som det bara kan bli bättre. Vem vet, med lite slit och hårt jobb kanske jag kan komma ner till mitt mål på 92 kg när denna omgång av "kom i form på 30 dagar" är slut. Jag har 10 dagar på mig så det känns inte helt omöjligt. Därefter startar jag en ny omgång och hoppas att nästa gång går mycket mycket bättre.

 

Vecka 4 (22 juli 2013)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI:
34,9
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 94,4 kg
Veckans minus/plus: -
0,1 kg 

Total viktminskning sedan start: -
1,2 kg
Kvar till målvikt:
39,4 kg

 

 

Dag 20 - Söndag

Publicerad 2013-07-21 21:48:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Dagen började med ett tvättpass, hade hela 9 maskiner efter semesterns bravader. Mellan tvättarna passade jag på att ta en rask morgonpromenad på ca 40 minuter. Jag avslutade rundan med att springa upp och ner för trapporna som finns i anslutning till den runda jag brukar gå. Det är ca 60 trappsteg så de är rätt tufft. På kvällen var vi bjudna på middag hemma hos mamma så det blev lite mer promenad fram och tillbaka dit och hem (ca 30 minuter).
 
Mannen och min pappa har varit på bio ikväll så jag passade på att köra ett träningspass efter att jag kom hem ifrån middag hos mamma. Jag hade inte så jättemycket energi så det blev ett litet improviserat pass. Jag hade inte så mycket energi för något längre crosstrainer pass så jag körde endast 10 minuters uppvärmning. 

Dagens pass

Crosstrainer - 10 minuter (uppvärmning)
Pullover – 12 rep x 3 set
Triceps bakom rygg - 12 rep x 3 set
Stående tricepspress – 12 rep x 3 set
Bicepslyft åt sidan - 10 rep x 3 set
Sit-ups – 10 rep x 3 set
 

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka. Ett halv glas juice, vatten.

Mellanmål: Några bitar ananas.

Lunch: Grillad kyckling med broccoligratäng. Vatten.

Mellanmål: En banan. Vatten. 

Middag: Förrätt - toast med lax och räkskagen, Varmrätt - Lax i ugn med ett täcke av fetaost, paprika och chili till de kokt potatis och grönsaker, Efterrätt 1 - Fruktsallad med maräng och Efterrätt 2 - Blåbärskaka med vitchoklad och hallongrädde.
Kommentar: Vi vart bjudna på 3/4 rättersmiddag hos mamma, så idag blev de lite sötsaker, vilket också var den största anledningen till att jag kände för att träna lite när jag kom hem. Vill verkligen få bra resultat imorgon på veckovägningen.

 

Hur hamnade jag här?

Publicerad 2013-07-21 14:36:00 i Allmänt

Jag frågar mig själv dagligen hur jag kunde låta mig hamna här, det är inte jag. Jag känner inte igen mig själv, jag känner mig inte bekväm i mig själv. Jag till och med tycker att det är jobbigt att umgås med min släkt och mina vänner emellanåt. Jag väljer att klä mig i sånt som döljer min kropp hellre än i de som jag tycker är snyggt. Jag vill inte känna så här längre, jag vill inte behöva tänka på min kropp varje dag, när jag var smal så tänkte jag inte dagligen på min kropp, men nu tänker jag på den hela tiden. På hur mycket jag ogillar den. Jag undviker att vara med på bilder för jag vill inte se mig själv, vilket jag känner stor ångest över då jag gärna vill ha massa bilder på mig och dottern men som jag gärna avstår för att jag inte vill minnas mig själv som jag ser ut idag. Men dottern blir större och större och denna tid kommer inte tillbaka så därför måste en förändring ske.
 
Som barn och tonåring var jag väldigt smal och hade inga problem med att kunna äta vad jag ville och när jag ville. Jag har alltså aldrig behövt jobba med vikten så på ett sätt är detta helt nytt för mig. Min övervikt har växt fram under en ganska kort period.
 
Min viktresa uppåt startade något år efter att jag tog studenten 2007. Jag började arbete som brevbärare, vilket innebar att jag var väldigt aktiv på jobbet. Samtidigt älskade jag att träna och hålla igång, så att hålla vikten då var inget problem. Det var inte heller så att jag brukade väga mig eftersom jag var smal och rätt nöjd med mitt utseende. Jag har alltid haft dåligt självförtroende och dålig självkänsla men under denna period kan jag nog ändå säga att jag var rätt nöjd med mig själv.
 
Sommaren 2008 träffade jag min man och nästan i samma veva, under hösten, så började jag studera heltid till friskvårdskonsulent. Jag gick från att vara en aktiv brevbärare till en stillasittande elev. Samtidigt så blev de mer mys framför tv med något gott att äta (som de brukar bli när man är nykär och nybliven sambo). Även tonårstiden var slut och jag kunde inte längre äta vad jag ville utan att de påverkade min kropp. Jag gick i skolan från 8 till 17 i stort sett varje dag och hade ca 1 timmes enkel resväg till skolan. I skolan fick jag lära mig de mesta inom hälsa, träning, kost, stress osv. Så när jag väl kom hem från skolan efter en heldag teoretisk träning så var den fysiska träning det sista jag tänkte på, då verken orken eller lusten fanns där. Tidigare hade jag älskat att träna och det var en stor del av mitt liv. Sakta märkte jag hur byxorna blev mindre och mindre och jag blev medveten om att jag började gå upp i vikt. Jag vågade inte väga mig då jag var rädd för resultatet, innan jag började studera vägde jag kanske runt 55 kg och att komma över 60 kg har alltid varit en skräck för mig.
 
Hösten 2009 blev jag klar med min utbildning och återgick till jobbet som brevbärare, jag hade fortfarande inte vågat väga mig så jag vet faktiskt inte vad jag vägde då men skulle gissa på att jag nog hade lagt på mig 10-15 kg. Under tiden jag jobbade som brevbärare skulle jag tror att jag stod rätt stilla på vågen då jag ändå fick daglig motion och intresset för träningen hade sakta börjat komma tillbaka. Dock tränade jag inte lika aktivt som innan och de blev fortfarande en hel del sambomys.
 
På våren 2010 bestämde jag och sambon oss för att båda börja studera till hösten. Samtidigt var vi sugna på att skaffa barn så vi valde att börja försöka bli gravida. I augusti 2010 börjar vi båda studera på heltid och i september 2010 blir vi gravida. Lyckan är verkligen total och jag är väldigt motiverad till att inte gå upp en massa onödiga kilon under graviditeten eftersom jag redan är överviktig. På inskrivningen hos barnmorskan får jag väga mig, vilket jag inte gjort på länge. Vågen visade 78 kg. Det var tungt att se men jag vart ändå inte förvånad, då jag hade försökt förberett mig på att det skulle vara illa.
 
Ganska omgående kom oron för att något skulle gå fel under graviditeten. Jag hade små blödningar från vecka 5 och min magkänsla sa att detta ser inte lovande ut. Jag uppsöker gynakuten för att kolla upp blödningarna. Två blodprover visar att gravidhormonet hcg inte stiger som det borde, så jag känner hur hoppet sakta tas i från mig. Ett ultraljud visar ett foster med ett tickande litet hjärta. Hoppet börjar sakta komma tillbaka och jag försöker njuta av att jag är gravid. I december, några dagar innan julafton, vaknar jag med en magkänsla att någonting inte står rätt till. Jag minns att direkt när jag vaknade hade det fastnat en låt i mitt huvud och frasen "Can't smile without you" bara gick om och om i mitt huvud medan vi åkte till gynakuten. Min magkänsla hade rätt och vi fick veta att fostret inte längre levde och att jag skulle få tabletter för att stöta ut fostret. Hela min värld rasade och jag blev helt förkrossad. Hur går man igenom en sådan förlust? hur ska man hantera alla känslor som finns? Så fort jag hade slutat blöda efter missfallet så ville jag vara bli gravid igen, hela min kropp skrek efter att få bli gravid igen.
 
Månaderna gick och ingenting hände. Mensen var extremt oregelbunden och det kunde gå flera månad emellan gångerna. Sorgen efter missfallet och stressen över att inte lyckas bli gravid igen påverkade min kropp väldigt negativt. Jag var inne i en djup depression och jag tröståt och struntade i att ta hand om mig själv. Vi bestämde oss för att startade en fertilitetsutredning för att förhoppningsvis få lite hjälp på traven, det var en lång väntetid så undertiden fick jag testade på pergotime som skulle hjälpa mig med min oregelbundna ägglossning, vilket gav goda resultat på ägglossningen. Jag körde med pergotime två gånger men ingenting hände. I början på sommaren 2011 fick jag en tid på en fertilitetsklinik. Läkaren gjorde en undersökning och förklarad hur processen gick till. Efter sommaren fick jag en ny tid och de första testerna gjordes för att kolla om det var något fel på någon av oss. Jag trodde jag hade PCO då båda mina systrar och min mamma har detta och jag hade fått höra att jag hade PCO äggstockar. Testerna visade att mannens spermier var av bra kvalité och att jag inte hade någon hormonell störning (alltså inte PCO). Läkaren tyckte att allting såg lovande ut och han ville att vi skulle gå vidare med hormonsprutor. Först tyckte han att jag skulle göra en undersökning i livmodern och kolla efter eventuella polyper eller cystor. Allting såg bra ut och vid kommande mens skulle jag börja med hormonsprutorna. Men den kom aldrig, vi hade lyckats bli gravida igen utan någon behandling! Nästan exakt 1 år efter första gången.
 
Från första början kändes allting så mycket bättre denna gång. Jag hade inga direkta blödningar och jag kände mig väldigt hoppfull. På inskrivningen denna gång vägde jag hela 90 kg. Jag hade gått upp 12 kg på bara 1 år vilket kändes tungt men på något sätt så tog jag inte åt mig lika mycket denna gång. De spelade ingen roll, jag ville bara fokusera på de lilla livet som växte i min mage. Jag berättade för barnmorskan hur dåligt jag hade mått och hur orolig jag var för att det skulle sluta illa igen. Hon tyckte att jag skulle träffa en psykolog som kunde hjälpa mig att hantera alla mina känslor. Hon skickade iväg en remiss och strax där på fick jag min första tid. Jag träffade psykologen varannan vecka under den första halvan av graviditeten. Det hjälpte mig verkligen, jag gillade min psykolog skarpt och jag började sakta men säkert känna hur jag började må bättre och bättre och jag började känna mig glad och lycklig igen. När jag sedan började känna den lilla krabatens sparkar så började även oron att avta, i alla fall för en liten stund. Efter rutinultraljudet började jag oroa mig för att den lilla skulle komma förtidigt istället. Allting kändes nu så verkligt och jag älskade min lilla bebis så otroligt mycket och jag ville verkligen att allting skulle gå vägen.
 
Men trotts oron så kände jag mig väldigt glad och lycklig. Jag älskade att vara gravid, känna min lilla bebis röra sig där inne och bara längta till jag skulle få träffa mitt barn för första gången. Jag mådde väldigt bra under min graviditet och jag hade inga problem med illa mående. Jag hade knappt någon aptit alls så att hålla vikten var inga större problem. Jag åt mest soppa då jag bara ville ha något lätt och inte så matigt. Efter ungefär halva graviditeten visade vågen 87 kg. Jag hade gått ner 3 kg sedan inskrivning och kände mig rätt glad över de då jag studerade heltid på distans så jag satt mest hemma. Men jag försökte att gå ut minst en gång om dagen, vilket kändes väldigt viktigt. Målet var att gå upp så lite som möjligt eftersom jag hade så mycket övervikt.
 
I vecka 24 lossnade delar av slemproppen, vilket satte igång min oro ytligare, min barnmorska sa att de nog inte var någon fara då denna återbildas. Men så i slutet på vecka 27 började jag känna en ihållande molande värk, jag brukade känna en del molande i början på graviditeten men nu hade jag inte gjort de på flera veckor så min magkänsla (än en gång) sa åt mig att kolla upp de. På sjukhuset konstaterades att jag hade börjat öppna mig inifrån och att livmodertappen nästan var helt utplånad, den var endast 8 mm och borde vara runt 2-3 cm. Jag blev inlagt omgående med strikt viloläge, jag fick till och med åka rullstol från gyn till avdelningen som jag skulle vara på. Jag var tvungen att ligga ner och fick endast gå upp på toa. Två dagar senare fick jag göra en ny undersökning och ett tillväxtultraljud, tappen var nu endas 2 mm. Tillväxtultraljudet visade att bebisen var - 20 %tillväxthämmad och vägde strax under 1 kg. Det gjordes även ett test för att se hur stor sannorlikheten var att jag skulle föda inom 2 veckor. Testet visade att det var en stor risk och de beslutade att skicka mig till ett annat sjukhus som hade bättre resurser om barnet skulle komma.
 
Efter några dagar gjordes en ny undersökning och tappen var nu 1,2 cm. Så efter totalt 11 dagar på sjukhuset i strikt viloläge beslutade läkarna att jag kunde få åka hem med strikt vila. Jag fick även göra ett nytt tillväxtultraljud som visade att bebisen var - 30 % tillväxthämmad och låg i säte. Jag skulle få gå på täta kontroller för att kolla flöde och bebisens hjärtljud. Varannan vecka fick jag även göra ett nytt tillväxtultraljud. Trotts den kritiska situationen vi befann oss i så kände mig ändå väldigt lycklig och jag älskade fortfarande att vara gravid. Jag ville inte att vår bebis skulle komma ännu men jag såg ändå fram emot att få träffa den lilla krabaten. När jag sedan träffade barnmorskan igen efter sjukhusvistelsen var jag lite orolig för vad vågen skulle visa, jag hade ju inte rört på mig på flera veckor och på sjukhuset fick man gott om mat. Men det var inte så farligt som jag trodde, vågen visade 91 kg och några veckor senare visade den 93 kg. Vilket inte är så farligt med tanke på att jag inte fick röra mig speciellt mycket. Tillväxtämningen blev bättre och bättre och visade nu endast - 15 %, flödet såg hela tiden bra ut, dock låg fostervattennivån och pendlade mellan för lite och normalt. Jag började svullna en hel del och på bara någon vecka hade jag gått upp från 93 kg till 100 kg. Någon dag senare gick vattnet, då i vecka 35+0.
 
Dottern låg i säte så jag tvingades göra ett kejsarsnitt och ut kom en helt fantastiskt välskapt liten flicka på endast ca 2 kg. Nu var jag lycklig, vilket jag känt att jag faktiskt varit sedan denna dag. Jag har nog aldrig mått så bra och varit så lyckligt mentalt som jag är just nu, då självklart bortsett från min övervikt. En vecka efter förlossningen vägde jag 92 kg, så de mesta var bara vätska och de bebisen vägde. Efter ytligare någon vecka var jag nere på 90 kg. Men när dottern var  runt 2 månader så tog min bröstmjölk slut och jag tvingade sluta amma. Jag gick upp till 93 kg/94 kg och har legat där och pendlat i ca 10 månader. Nyligen tog jag två doser av pergotime vilket påverkade min vikt så jag gick upp till 97 kg på bara någon dag. Precis innan jag började blogga lyckades jag få bort lite av dessa extrakilon och nu ska det bara gå stadigt neråt om jag själv får bestämma.

Imorgon är det vägdag och jag har stora förhoppningar på att det ska se lovande ut.
 
 
    
  
 
    

Dag 19 - Lördag

Publicerad 2013-07-20 19:40:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING
Dagen började riktigt bra idag då jag tjuvkikade med vågen och det ser väldigt lovande ut inför måndagens vägning. Ännu avslöjar jag inget men jag fick massa energi för dagens träningspass. På förmiddagen gick jag på en barnvagnspromenad på ca 45 minuter. Därefter blev de ett träningspass från boken och senare på eftermiddagen så blev de en promenad till centrum och tillbaka på ca 40 minuter.

Dagens pass
Crosstrainer - 30 minuter
Stående rodd med hantlar – 12 rep x 4 set
Arm- och ben- sträck på knä – 10 rep x 4 set
Pullover – 12 rep x 3 set
Stående tricepspress – 12 rep x 3 set
Sit-ups – 10 rep x 3 set
Benkast mot golv – 10 rep x 3 set

KOST
Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka. Ett glas oboy.
Kommentar: Jag lyxade till frukosten lite med ett glas oboy. De är så sällan vi äter frukost tillsammans så när vi väl gör de så vill man gärna känna lite extra lyx.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Pannbiffar med kokt potatis och gräddsås och lingonsylt. Vatten.

Mellanmål: En yoghurt. 
 
Middag: Grillad wrap med kyckling, sallad, rödlök, majonäs och saltgurka.
Kommentar: Pappa kom förbi och bjöd på lite mat. Vilket lyx att slippa laga middagen.  

Kvällsmål: Oliver.

 

Kommentar: Då jag verkligen vill få fina resultat på vågen på måndag efter förra veckans magplask så väljer jag att inte ha någon ätardag under helgen.

Dag 18 - Fredag

Publicerad 2013-07-20 19:12:51 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag vart jag väldigt seg och kände inte för att göra någonting alls faktiskt. På kvällen hade dottern svårt att somna så vi bestämde oss för en liten promenad. Så idag vart det enbart en barnvagnspromenad på ca 20-30 minuter.

 

KOST

Frukost:  2 smörgåsar med ost och gurka.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Pannbiffar med kokt potatis och gräddsås och lingonsylt. Vatten.

Mellanmål: 2 smörgåsar med ost och gurka. En yoghurt. Vatten.
 
Middag: Grillad kyckling med broccoligratäng och grönsallad. Vatten.

Kvällsmål: Vattenmelon.

Målbild

Publicerad 2013-07-20 18:54:00 i Allmänt

För att öka min motivation ytligare så har jag gjort ett collage, med vältränade tjejer. Det är så här jag skulle vilja att min kropp såg ut och det är hit jag ska jobba för att hamna. Nu är ju dessa bilder antagligen väldigt omgjorda så jag kommer ju inte stirra mig blind på dessa bilder utan anpassa mig efter min kropp och min önskan för att må så bra som möjligt.  
 
 
 
 

De slutgiltiga målet

Publicerad 2013-07-19 13:58:00 i Allmänt

Jag vill komma ner till 55 kg, kanske till och med ner till 50 kg. Det beror lite på hur jag ser ut när jag kommer ner dit. Jag trivdes bäst med mig själv när jag vägde 50 kg, men då var jag fortfarande tonåring och hade inte fått barn än så jag vet inte hur min kropp ser ut vid den vikten idag. Jag vill inte se undernärd ut, utan jag vill vara vältränad så därför handlar de nog inte så mycket om vikten när jag väl når mitt mål utan att jag känner mig nöjd med mig själv och att jag ser vältränad och hälsosam ut.
 
På vägen kommer jag att försöka ha lite delmål för att kunna upprätthålla motivationen. De största delmålen kommer självklart att vara att komma ner på en ny siffra. Men även några andra mindre delmål, så som att komma ner på övervikt istället för fetma på BMI, komma ner på normalt istället för övervikt på BMI. Det största målet just nu är faktiskt att komma ner på 92, då jag faktiskt inte har legat under 93 sedan jag slutade amma (vilket är ca 10 månader sedan). Det är först då jag verkligen kan känna att jag är på gång. Men därefter kommer delmålet att ligga på att komma ner till 89.0, vilket då innebär en ny siffra och det är stort.

Dag 17 - Torsdag

Publicerad 2013-07-18 21:06:15 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag har det varit en väldigt aktiv dag. Dottern bestämde sig för att vakna tidigare än vad hon brukar så då passade jag på att ta en Power walk på 30 minuter innan mannen gick till jobbet. Sedan lite senare på förmiddagen tog jag en barnvagnspromenad tillsammans med en vän på ca 45 minuter.

Eftersom det var så fantastiskt väder idag så bestämde jag mig för att gå och bada tillsammans med mamma och min syster (och dottern såklart). Jag valde att gå till badet istället för att åka kommunalt vilket innebar 1 h dit och 1 h hem. Så idag har jag promenerat en hel del. Jag passade även på att motionsimma i 40 minuter. När jag kom hem tänkte jag att jag skulle köra träningspasset från boken, men vi kom hem så sent och jag var helt slut så de får bli en annan dag. Kanske imorgon istället då de egentligen ska vara en vilodag.  

 

KOST

Frukost:  2 mackor med smält ost och saltgurka. vatten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Skinksås med spagetti och sallad. Vatten.

Mellanmål: Varmkorv med bröd. En glass.

Middag: Wok och kycklingspett med ris och jordnötssås. Vatten.
Kommentar: Vi kom inte hem förrän efter kl 19, så vi valde att köpa med oss mat hem.

Kvällsmål: Oliver.

Dag 16 - Onsdag

Publicerad 2013-07-18 20:42:00 i Allmänt

 

MOTION/TRÄNING

På morgonen tog jag en promenad med barnvagnen och en vän. Det tog ca 45 minuter skulle jag tro. Sedan var det tänkt att jag skulle kör ett träningspass ifrån boken men tiden räckte inte till så det blev inget av med en biten tyvärr.

 

KOST

Frukost:  2 knäckemackor med ost och saltgurka.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Wok med kassler och nudlar. Vatten.

Mellanmål: Två mackor med smält ost och saltgurka. Vatten.

Middag: Avokadosallad med kyckling och en bit bröd. Vatten.

Fika:
Te och en bit morotskaka.
Kommentar: Träffade tjejerna idag så det blev lite fika.

Kvällsmål:
Oliver.

Konstiga test

Publicerad 2013-07-16 20:55:13 i Allmänt

Tog två nya ägglossningstester idag och de ser fortfarande ut som på bilden jag publicerade tidigare. Vet inte riktigt om de testen jag fick senast var så bra. Jag brukar beställa tester från testlagret och burkar vara väldigt nöjd med dessa. Men jag har märkt att de kan skilja sig åt lite grann, de senaste gångerna har jag fått väldigt bra tester men dessa tester känns inte helt 100 i jämförelse med de tester jag beställde gången innan. Vanligtvis så skulle jag inte säga att dessa tester är positiva men jag är lite osäker då dessa tester verkar sådär. Vi får väl se hur de ser ut om 2 veckor, dyker mensen upp så var de ju ägglossning. Jag tog sista testet jag hade kvar hemma så jag avvaktar med nya stickor tills mensen kommit och de är dags för en ny omgång. Förutsatt att jag inte blir gravid då de vill säga. Önska mig lycka till. ;)

Dag 15 - Tisdag

Publicerad 2013-07-16 20:46:49 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag har det inte blivit någon större träning, det vart en heldagsutflykt till skansen istället vilket innebar en hel del promenerade i alla fall. Imorgon blir de ett träningspass ifrån boken, förhoppningsvis även en morgonpromenad, de beror lite på om jag lyckas fixa punkan på vagnen eller inte.

 

KOST

Frukost:  3 knäckemackor med ost och saltgurka. Vatten.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Stekt potatis och korv. Vatten.
Kommentar: Jag hade ingen matlåda så de fick bli en enkel improvisation innan jag åkte hemifrån.

Mellanmål: Vatten.

Middag: Wok med kassler och grön sallad. Vatten.

Kvällsmål: Oliver.

Ägglossningstest

Publicerad 2013-07-15 21:13:22 i Allmänt

Idag ser ägglossningstesten rätt positiva ut, dock tycker jag inte att de ser helt positivt ut. Vanligtvis brukar strecken komma fram direkt, speciellt när jag har ägglossning, men med testen jag fick denna gång verkar det gå lite segare än vanligt. Och teststrecket brukar vara starkare än kontrollstrecket och de är väl därför jag är osäker. Men jag har ägglossningsflytningar och molande värk så de kan ju vara ägglossning. Ska testa imorgon så får vi se hur det ser ut då. Men vi myser på för säkerhetsskull! :)

Dag 14 - Måndag

Publicerad 2013-07-15 20:43:05 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Jag började dagen med en barnvagnspromenad på ca 60 minuter. Benhinnorna strulade en hel del idag så det blev ingen överdrivet rask promenad. Efter promenaden körde jag 30 minuter på crosstrainern medan dottern sov. Sedan på eftermiddagen blev de en ytterligare barnvagnspromenad med en god vän på ca 60 minuter.

Det känns skönt att komma tillbaka till vardagen och få tillbaka lite rutiner. Veckan börjar riktigt bra och jag ser fram emot goda resultat efter veckans slut. De blir ingen vägdag idag utan jag skjuter upp de tills på måndag nästa vecka istället. Dock tror jag att det finns en risk att jag är tillbaka på ruta 1 igen så vi får se hur det ser ut på måndag. Jag hoppas i alla fall att jag fortfarande åtminstone ligger kvar på 94 kg.

 

KOST

Frukost:  Inget.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Köttsoppa och två knäckemackor med ost.

Mellanmål: Två knäckemackor med ost och saltgurka. Vatten.

Middag: Lasagne med grön sallad.
kommentar: Blev bjuden på middag hemma hos pappa så de blev lasagne, vilket de har blivit lite för mycket den senaste tiden. Börjar ledsna lite grann, men det var väldigt gott ändå.

Ingen ägglossning i sikte

Publicerad 2013-07-15 11:41:00 i Allmänt

Jag har ännu inte fått något positivt ägglossningstest, igår började de blir rätt starkt på testet och jag märkte att jag hade trådiga flytningar. Vi får se hur det ser ut idag om det kanske kan vara ägglossning på gång. Jag hade hoppats på att den skulle vara relativt regelbunden denna månad men det verkar inte bli så. Men det är inte mycket och göra åt. Just nu under sommaren känner jag att jag tar det lite som det kommer. Nu ligger största fokuset på min viktnedgång och blir jag gravid så är det bara en bonus!

Ett litet uppehåll på bloggen

Publicerad 2013-07-10 00:22:15 i Allmänt

Imorgon åker jag till sommarstugan och kommer att vara där tills på söndag. Jag tar ingen dator med mig så därför kommer det inte bli något bloggande. Kanske att jag bloggar något från mobilen om jag får tid över, men den vanliga dagsredovisningen får vänta tills jag kommer hem igen. Jag kommer inte att ta någon paus med dagarna ur boken utan det rullar på som vanligt med träningen, men jag antecknar på papper så länge och redovisar allting på söndag/måndag istället.  

Dag 13 - Tisdag

Publicerad 2013-07-10 00:14:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag blev de ingen rask morgonpromenad utan jag tog en lite längre promenad med en vän och barnen. Det tog ca 60 minuter. Sedan tog jag en ytligare promenad med mannen och dottern på ca 30 minuter.

 

KOST

Frukost:  Två rostbrödmackor med ost och saltgurka. Mjölk.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Stekt korv.

Mellanmål: Ost och kex. Vatten.

Middag: Kebabtallrik med strips. Cola.
Kommentar: Idag har varit en riktigt seg dag så vi orkade inte laga någon mat utan köpte hem mat, unnade mig även lite cola. Det var faktiskt riktigt gott en varm dag som denna.

Dag 12 - Måndag

Publicerad 2013-07-08 23:58:15 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Dagen började med en rask promenad på 30 minuter. Det kändes riktigt skönt och uppfriskande att känna att gå min vanliga runda och motivationen var på topp när jag väl var ute. Innan kände jag mig lite seg men promenaden vad precis de jag behövde för att gå en massa ny energi. Så när jag kom in från promenaden så passade jag på att köra lite crosstrainer och dagens träningspass.

Crosstrainer - 20 minuter
Stående rodd med hantlar – 12 rep x 4 set
Arm- och ben- sträck på knä – 10 rep x 4 set
Pullover – 12 rep x 3 set
Stående tricepspress – 10 rep x 3 set

Kommentar: Idag ökade jag till 2 kg hantlar istället för 1 kg hantlar. 1 kg var lite väl lite även fast jag inte har så mycket muskler. Jag tänkte testa 2 kg ett tag och se hur de känns, kanske att jag till och med ökar till 3 kg.

 

KOST

Frukost:  Inget.
Kommentar: Jag vaknade sent och kom inte ut på min promenad förrän strax efter 10 så när jag väl var klar med träningen så var klockan över 12.00 så då tyckte jag att det var lika bra att hoppa på lunchen direkt istället.

Mellanmål: Vatten.

Lunch: Stekt korv med bröd.
Kommentar: Jag gjorde de enkelt för mig, som jag skrev tidigare så åker vi bort på onsdag så kylen är rätt tom. Så därför blir de lite enkel mat måndag och tisdag.

Mellanmål: Ramlösa.

Middag: Strips med kamben, bea och chili cheese. Ett glas mjölk och bubbelvatten.

 

Tankar

Publicerad 2013-07-08 13:27:11 i Allmänt

Vägningen gick helt okej idag, ska jag vara ärlig trodde jag faktiskt att jag skulle ha gått upp i vikt denna vecka då de blivit en del slarv, men lyckligt nog så stod vågen på samma resultat som förra veckan. Dock vet jag inte om förra veckans vägning var tillförlitlig då jag använde svärmors våg som jag märkte inte stämde helt och hållet. De bästa är nog att använda samma våg varje gång för att vara säker på att det blir så rätt som möjligt i alla fall. Så i fortsättningen blir de min våg som gäller!
 
Denna vecka har börjat väldigt bra och motivationen är på topp. Jag återkommer senare och skriver om dagens träning och kost. Men jag känner verkligen att motivationen finns där och jag tror denna vecka kommer ge fina resultat. På onsdag ska jag ut till släktens sommarstuga som ligger precis vid vattnet och ute på landet så då finns de riktigt goda träningsmöjligheter. Jag kommer att försöka simma 1-2 ggr per dag och den raska promenaden kommer prioriteras stort. De vanliga träningspassen kommer även att rulla på precis som vanligt.
 
Jag skulle vilja komma ner under 90 kg denna omgången vilket inte känns helt omöjligt, jag har lite mer än hälften kvar. Det är i alla fall dit jag strävar just nu. Men jag blir absolut inte besviken om de inte blir så, bara jag går ner något så är jag nöjd. Men jag tror att det kommer göra mycket mer för motivation att faktiskt komma ner på en ny siffra. det var ett tag sedan jag var under 93 så bara att komma ner på 92 skulle kännas riktigt bra och motiverande.
 

Viktredovisning

Publicerad 2013-07-08 13:17:02 i Allmänt

Vecka 3 (8 juli 2013)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI:
34,9
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 94,5 kg
Veckans minus/plus: 
0 kg

Total viktminskning sedan start: -
1,1 kg
Kvar till målvikt:
38,9 kg

Veckans mål: 94,0 kg

Dag 11 - Söndag

Publicerad 2013-07-07 21:14:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag vart det inte någon morgonpromenad, istället gick vi till badstranden och badade i ca 40 minuter. Jag tänkte motionssimma men det var rätt mycket vågor så jag fick bara massa vatten i munnen så istället "lekte" jag och mannen vilket även de är någon form av fysisk aktivitet. Kanske inte helt effektivt men de är alltid något.

KOST
Frukost:  Två knäckemackor med mjukost och skinka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Makaroner och stekt korv och grönsaker.
Kommentar: Inget jag vanligtvis väljer att äta men de var lite rester som fanns kvar så det fick bli eftersom vi ville komma iväg hemåt i god tid.

Mellanmål: Vatten.

Middag:
Oxfilé, pommes, grönsaker och bea, aioli och avokadosås. En öl och citronvatten. Sallad och vitlöksbröd.
Kommentar: Vi gick ut och åt då vi har helt tomt i kylen och inte hade tänkt storhandla igen förrän om en vecka, då vi åker bort igen på onsdag.

Kvällsmål: Ost och kex

Kommentar:
Denna vecka har inte alls gått så bra som jag hade hoppats, träningen har blivit gjord som den ska vilket känns väldigt bra och det är ett stort steg. Maten kan absolut bli bättre och jag vill verkligen försöka anpassa mig så mycket som möjligt utifrån boken, men denna vecka vart de svårt och även kommande vecka kan bli lite si så där, eftersom vi ska ut på landet i några dagar. Men därefter blir de andra bullar. vi får se vad vågen visar imorgon, jag börjar misstänka att vågen hos svärmor inte gick helt rätt då den diffade en hel del från gång till gång men jag ska väga mig imorgon så får vi se hur de ser ut. Dock tror jag att jag kanske är tillbaka där jag började. Men vi får se.

Dag 10 - lördag

Publicerad 2013-07-07 21:05:52 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Det blev en rask morgonpromenad innan frukosten på 45 minuter. Det var helt fantastiskt väder och det var rätt spännande med en ny miljö så jag passade på att ta en lite längre promenad. Efteråt körde jag dagens pass från boken.

Dagens pass:
Lutande hantelpress mot bänk - 12 rep x 3 set
Armhävningar mot bänk - 10 rep x 3 set
Bicepscurl - 12 rep x 4 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set


KOST


Frukost: 
Två knäckemackor med mjukost och skinka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch:
Inget.
Kommentar: Det blev en rätt sen frukost och vi var ute och fiskade hela dagen så därför skippade jag lunchen.


Mellanmål: Kräftor, rostbröd och vatten.
Kommentar: Vi var bortbjudna på middag hos några vänner och kom hem från fisket runt 16.00. Innan vi åkte dit så myste vi till det med lite kräftor. 

Middag: Tacos. Läsk.

Kvällsmål: Chips med dip. Läsk.

Kommentar: Denna dag var inte helt perfekt, det blev alldeles för mycket läsk och chipsen borde jag inte ätit då jag redan haft min ätardag men det var svårt att avstå när man sitter och har trevligt tillsammans med goda vänner. Jag får ta smällen som det antagligen kommer visa på vågen. Jag känner att de blir bättre och bättre, men tror det kommer ta tid innan det blir helt perfekt. Att starta mitt i semestertider är kanske inte helt perfekt men jag gör så gott det går.
  

Dag 9 - Fredag

Publicerad 2013-07-05 17:38:13 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag vart de inte heller någon rask promenad då vi sov på hotell och hade fullt upp med att äta hotellfrukost och att packa ihop oss för utcheckning. Men vi unnade oss lite shopping på stan i några timmar, så vardagsmotion har de ändå blivit. Sedan har jag även skämt bort mig med lite simning och badlek, vilket vart kanske en 40 minuter totalt. Jag hade ingen klocka med mig så jag kunde inte ta tid men jag skulle tro att det vart något sånt.  


KOST

Frukost: En frallskiva med ost och skinka och gruka, en frallskiva med creamcheese, skinka och paprika. En hårdbrödmacka med ost och paprika. Prinskorvar och bacon någon tugga äggröra. Ett glas juice och ett glas vatten.
Kommentar: Idag vart det hotellfrukost, vilket resulterade i en större frukost än vad jag brukar äta, men de sker ju inte så ofta så jag bara njöt och åt de som lockade.  

Mellanmål: Inget.

Lunch: Inget.
Kommentar: Eftersom det vart en så stor frukost och ganska sent så valde jag att hoppa lunchen helt då jag ändå inte var speciellt hungrig.  

Mellanmål: Vatten.

Middag: Potatisgratäng, kött och grönsaker.

Kommentar: Idag känner jag att jag vill ta lite lugnt med maten då de blev så mäktigt igår och jag gillar att få resultat på vågen så jag vill inte förstöra alla motivation pga en dag. Men det gick rätt bra att begränsa maten lite och det känns väldigt bra.

 

Dag 8 - Torsdag

Publicerad 2013-07-05 17:34:05 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag lyckades jag faktiskt få till en rask morgonpromenad på 30 minuter innan frukosten/lunchen. Efter det körde jag ett träningspass. Jag trodde att jag hade missat att träna igår men nu såg jag att det inte var någon träning inplanerad enligt bokens schema så egentligen missade jag ingen träning (bortsett från den raska promenaden som blir lite som den kommer denna vecka).

Dagens pass:
Knäböj – 15 rep x 4 set
Utfall – 10 rep x 3 set
Hantellyft åt sidorna – 15 rep x 3 set
Axelpress med hantlar – 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv – 10 rep x 4 set

KOST

Idag har vi skämt bort oss med en hotellnatt och massa god mat. De serverades 3-rättersmiddag. Jag valde även att ha min ätardag för denna vecka idag då jag kände att det var väldigt passande.

Frukost: Inget.
Kommentar: Vart så sent efter träningen att jag istället valde att äta lunch direkt.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Lasagne med grönsaker. Vatten.

Mellanmål: Vinddruvor, en liten bit choklad och ett glas vin.

Snacks innan middagen: Snackstallrik med morötter, selleri, chilicheese, mozzarellasticks, lökringar och 3 olika dippar (salsa, gräddfil och guacamole)   
Kommentar: Eftersom jag åt lunch så tidigt och vi ville äta en sen middag så var vi jättehungriga när vi bowlade på hotellet så vi valde att köpa en snackstallrik att stilla hungern med.

Middag: Förrätt – Carpaccio med ruccola, permesan och syrliga grönsaker. Varmrätt – lammytterfilé med potatistopp och rosmarinsås. Efterrätt – Limescheesecake med hallon och Baileysglass med jordgubbar. En öl.
Kommentar: Vi hade beställt ett hotellpaket där det ingick 3-rättersmiddag, de var en riktigt fin restaurang med fantastisk mat och service (Lägger upp bilder sen). Vi tog även två olika efterrätter och delade på.

Kvällsmål: Ett glas vin, två glas Asti, vinddruvor och ca 80 g chips.  

Kommentar: Idag har det verkligen syndats vilket jag ändå känner att jag förtjänar, jag har verkligen jobbat hårt med att försöka ändra mina vanor och jag tycker själv att jag är på god väg till ett mer hälsosamt liv. Jag tycker verkligen att jag har blivit bättre med att säga ifrån och avstå från en massa onyttigheter och förhoppningsvis kommer jag kunna nå mitt mål. För mig är god mat lite av livskvalité och därför vill jag någon gång ibland ändå kunna unna mig utan att känna dåligt samvete över det.

Dag 7 - Onsdag

Publicerad 2013-07-04 12:52:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag har vi haft fullt upp med att besöka svärfar, hämta bilen på verkstan och fira mannens bror som fyllde år. Så därför blev de ingen tid över för träning som jag egentligen skulle hinna med. Men jag tar igen de imorgon istället då det inte är någon träning på schemat.

KOST

Frukost: Två knäckemackor med skinkost och skinka. Vatten.

Mellanmål: Inget.

Lunch: Skinksås med makaroner.

Mellanmål: En liten bit glasstårta och ett halvt glas med läsk.
Kommentar: Svärfar bjöd på fika så jag tog en liten liten bit av artighetsskäl.

Middag: Fläskytterfilé med färskpotatis och champinjonsås. Grönsaker och vatten.

Dags för ägglossningsstickor

Publicerad 2013-07-02 20:47:09 i Allmänt

Igår började jag med ägglossningsstickor, ännu är det väldigt svaga tester så de dröjer nog några dagar tills det är dags, men vi börjar lite smått så gott det går när man är bortrest. På torsdag ska vi bo på hotell en natt för att lyxa till det lite och förhoppningsvis har jag ägglossning då. Det vore riktigt mysigt att lyckas pricka in ägglossningen när man äntligen skämmer bort förhållandet lite. Vi behöver lite glada nyheter och något att se fram emot! Återkommer längre fram i veckan med hur det går gällande ägglossning och stickor. Håll tummarna för att ägglossningen ska komma någorlunda regelbundet denna månad, trots att jag inte tagit någon pergotime.

Dag 6 - Tisdag

Publicerad 2013-07-02 20:41:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag vart det inte heller någon rask morgonpromenad på 30 minuter, det är lite svårt att få till dessa när man är på besök hemma hos någon men jag ska försöka få till de någon dag denna vecka i alla fall. Men det vart lite promenerade i alla fall, vi gick och handlade och sedan gick vi fram och tillbaka till badplatsen.

Dagens träning:
30 minuters simning


KOST


Frukost: Två tunnbrödsrullar med ost och skinka. Vatten.

Mellanmål:
Inget.

Lunch:
Skinksås med makaroner och grönsaker.

Mellanmål:
Inget.

Middag:
Lasagne med grönsaker (bild kommer senare).

Kommentarer: Som tidigare nämnts så är jag bortrest 1 vecka så kosten kommer kanske att vika av lite från hur de kommer vara framöver. Idag vart det t.ex. kolhydrater både till lunch och middag. Men portionsstorlekarna försöker jag i alla fall hålla så gott som möjligt.

Dag 5 - Måndag

Publicerad 2013-07-01 20:35:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Idag vart de ingen riktigt rask morgonpromenad på 30 minuter utan jag promenerade lite raskt utspritt mellan olika platser. Vi gick fram och tillbaka till affären och så gick vi fram och tillbaka till badstranden, vilket vart ca 30 minuter totalt.

Dagens pass:
Simning - 30 minuter
Stående rodd med hantlar – 12 rep x 4 set
Arm- och ben- sträck på knä – 10 rep x 4 set
Pullover – 12 rep x 3 set
Stående tricepspress – 10 rep x 3 set
Sit-ups – 10 rep x 3 set
Benkast mot golv – 10 rep x 3 set

Kommentar: Idag vart simningen mitt konditionspass, eftersom jag inte har tillgång till någon crosstrainer och mina benhinnor tillåter inte jogging. Förhoppningvis får jag möjligheten att simma lite varje dag, i alla fall några gånger denna vecka. De beror lite på om vädret tillåter. Jag lade även till två stycken egna övningar utöver de som stod i boken (de två sista magövningarna). Känner mig nöjd över dagens träning och hoppas på lite mer simning imorgon och kanske även någon riktigt rask morgonpromenad.

KOST

Frukost: Två tunnbrödsrullar med skinkost och skinka. Vatten.

Mellanmål: Inget.
Kommentar: Jag var inte speciellt hungrig vid mellanmålet, då jag åt en större frukost än vad jag brukar.

Lunch:
Inget.
Kommentar: Lunchen hanns inte riktigt med tyvärr, gillar inte att hoppa över ett mål då de gör så att kvällen blir tuffare eller att jag över äter vid middagen. Men vi gick och badade så de försvann på vägen lite.

Mellanmål: En glass
Kommentar: De är svårt att motstå glass när man är vid ett bad, så därför kände jag att jag gott kunde unna mig en eftersom jag ändå hade simmat och skippat lunchen. Helt fel tänkt, jag vet!

Middag: Tacos
Kommentar: Till middag åt vi tacos, eftersom jag inte åt någon lunch så uteslöt jag inte kolhydraterna helt utan tog en tacos med tortillabröd. Därefter valde jag bort brödet och åt lite köttfärs och grönsaker extra (publicerar bild senare).  

Övriga kommentarer: Det är svårt när man är hemma hos någon annan än sig själv då man inte riktigt kan äta hur och när man vill. Därför får de bli lite undantag denna vecka, ska försöka så gott jag kan ändå att äta bra mat. Dock blir de nog inget recept ifrån Bagges bok denna vecka. Men träningen rullar på som vanligt!

Viktredovisning

Publicerad 2013-07-01 13:24:00 i Allmänt

Vecka 2 (1 juli 2013)

Min längd: 165 cm
Total startvikt: 95,6 kg
Mitt BMI:
34,9
Normalt BMI:
68 kg
Min Målvikt: 55 kg

Nuvarande vikt: 94,5 kg
Veckans minus/plus:
- 1,1 kg

Total viktminskning sedan start: -1,1 kg
Kvar till målvikt:
38,9 kg

Veckans mål: 94,0 kg

 

Dag 4 - Söndag

Publicerad 2013-07-01 13:21:00 i Allmänt

MOTION/TRÄNING

Som tidigare nämnt så fanns det inget utrymme för någon träning och inte heller någon promenad som jag hade tänkt. Men enligt mitt schema utifrån boken så var dag 4 en vilodag , bortsett från rask promenad som jag tar igen dag 6 istället då den dagen är en hel vilodag, ingen styrketräning och ingen promenad.

KOST

Frukost: 1 ½ Minibaguette med ost och ett glad vatten.

Mellanmål:
En päronmer.

Lunch:
Pytt i panna med fläskfilé och ägg.
Kommentar: Hade en matlåda kvar med pytt i pannan som jag gjorde här om dagen. Jag värmde på den innan vi åkte och sen åt jag den i bilen. Dock var jag inte så hungrig så jag åt bara upp ägget och halva pytten.

Mellanmål: Lite pringles chips.
Kommentar: Vi köpte en pringles som vi kunde snaska på i bilen påvägen. Smaken vi köpte var sådär tyckte jag så jag nöjda mig med några stycken bara, vilket bara kändes bra efteråt tycker jag. Det har ju gått så bra nu i några dagar så det hade varit tråkigt att förstöra allting med en massa chips.

Middag: Mc donalds meny, 3 chilicheese och äppelpaj.
Kommentar: Inte direkt den bästa middagen men de är sånt man får ta när man är på språng. Jag drack inte så mycket av läsken, enbart någon klunk så då slapp man i alla fall de onödiga kalorierna. Känner att jag mer och mer blir ointresserad av läsk vilket känns väldigt bra.

En omtumlande dag

Publicerad 2013-07-01 13:17:00 i Allmänt

Igår vart det en väldigt omtumlande dag! Igår begav vi oss iväg till mannens hemstad för att tillbringa en vecka med svärisarna och lite vänner. Men när vi var ca 10 mil från dit vi skulle så går något i bilen sönder! Hela bilen börjar ryka vit rök och motorn vill inte längre sammarbeta. Så vi tvingas stanna till på en p-plats på motorvägen, där vi ringer mannens bror som är bilmekaniker. Han säger att det låter som om turbon kan ha pajat, han föreslår att vi försöker åka vidare men väldigt långsamt så att inte turbon går igång. Vi kör vidare en bit, vilket gick helt okej, men så kom det en uppförsbacke och allting skiter sig igen och vi tvingas stanna vid nästa P-plats. Mannens helt fantastiska bror erbjöd sig att komma och bärga oss de sista 10 milen. Verkligen hur generöst som helst, allting gick bra och tillslut kom vi fram. Förhoppningsvis får vi domen på bilen snart så vi vet hur vi ska gå vidare, om det bara är att skrota bilen eller om de går att laga den. Men det ställer ju till en del för våra sommarplaner. Eftersom vi tillbringade stora delar av dagen i bilen igår så vart inte maten den bästa och det fanns inte något utrymme för träning. Men innan vi åkte så storstädade jag och packade vilket var väldigt svettig vilket alltid är något, men enligt mitt program så hade jag i alla fall ingen träningspass, endast en rask promenad som jag får ta igen en annan dag, så det bör inte förstöra allt för mycket.

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela