Ett nytt kapitel

Min viktresa och längtan om ett till barn

Dag 1 - Torsdag

Publicerad 2013-06-27 13:39:00 i Allmänt

 
MOTION/TRÄNING
 
Jag började dagen med en rask morgonpromenad på ca 30 minuter, då jag har problem med benhinnorna så blev den inte så lång som jag hade önskat. Jag passade även på att springa lite i trapporna som finns vid rundan som jag brukar gå. Eftersom jag kom ut rätt sent och ville äta frukost efteråt och inte innan så blev de en rätt sen och slarvig frukost.
 
Idag har jag även kört ett stort lass med tvätt, de vart hela 8 maskiner så de tog sin tid och rätt tungt då vi har en bit till tvättstugan och lat som jag är så vill jag gärna ta med så mycket som möjligt samtidigt för att slippa gå flera gånger.
 
Efter nattning av dottern passade jag på att köra ett träningspass, första träningspasset ur Laila Bagges bok. Det var väldigt tufft och kändes riktigt bra efteråt. I hennes bok är joggning en stor del av träningen men då jag känner att jag har alldeles för mycket övervikt för att jogga samt att mina benhinnor strular så byter jag ut joggningen mot crosstrainern. I alla fall tills jag gått ner under 80 kg, därefter kanske jag kan börja jogga lite.
 
Dagens pass:
Crosstrainern - 20 minuter (lite intervallträning)
Knäböj - 15 rep x 4 set
Utfall - 10 rep x 2 set
Hantellyft år sidorna - 12 rep x 3 set
Axelpress med hantlar - 12 rep x 3 set
Sittande fällkniv - 10 rep x 4 set
 
Kommentar: Jag kör just nu med 1 kg hantlar, de känns rätt lagom nu de första 30 dagarna tills jag har kommit igång och har börjar bygga lite muskler. De sista 10 veckorna av min graviditet fick jag tillbringa i strikt viloläge, så mina muskler efter graviditeten var i princip obefintliga. Jag har simmat en hel del nu sedan graviditeten så en del muskler är tillbaka men de har inte blivit så mycket specifik styrketräning så de är lika bra att börja lugnt.  
 
KOSTEN
 
Frukost: Två kebabspett som blev över från grillningen i söndags.
Kommentar: Jag är ingen frukostmänniska så detta passar mig bra, jag har en tendens att hoppa över frukosten vilket jag måste jobba bort.
 
Mellanmål: En kopp med viktminskningste.
Kommentar: De blir sällan någon mellanmål mellan frukosten och lunchen för mig då jag brukar försöka äta samtidigt som dottern äter och de brukar bli frukost kring 09.00 och lunch 11.00.  

Lunch: 
Spagetti och köttfärssås, samt vegetariska biffar.  
 
Mellanmål: Inget.
Kommentar: Håller på och tvättar så mellanmålet glömdes bort, var inte speciellt sugen på något heller.
 
Middag: Till middag blev det pyttipanna med fläskfilé.
Kommentar: Recept hämtat från Laila Bagges bok. Lägger upp ett inlägg senare med bild och receptet.
 
Kvällsmål: En kopp viktminskningste och en knäckemacka med Philadelphia ost och saltgurka.
Kommentar: Idag blev de en sen träning, inte förrän ca 21.00 så efter de tog jag en macka och lite te. Inte för att jag egentligen var hungrig utan för att det är bra att få i sig något efter ett träningspass.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag väljer att vara anonym då denna blogg är väldigt personlig och berör två känsliga områden. Framförallt kommer bloggen att ha sitt fokus på min viktresa, men jag kommer även skriva en del om min resa i kampen att försöka bli gravid igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela